2024.04.25, Csütörtök
Állj pályára! - szombat délig látogatható a pályaválasztási kiállítás az Árpádban
szekesfehervar.hu

Állj pályára! - szombat délig látogatható a pályaválasztási kiállítás az Árpádban

szekesfehervar.hu

2019.10.25. 11:40

Pénteken 16 óráig, szombaton 9 és 12 óra között látogatható az Árpád Szakgimnázium, Szakközépiskola és Kollégiumban az Állj pályára! pályaválasztási kiállítás, ahol szakmabemutatókat és információs börzékkel várják a pályaválasztás, vagy munkavállalás előtt állókat.

Hirdetés

Állj pályára! 2019” címmel a Fejér Megyei Kormányhivatal idén is megrendezte a pályaválasztási kiállítás rendezvénysorozatát Székesfehérváron, pénteken és szombaton a Székesfehérvári SzC Árpád Szakgimnázium, Szakközépiskola és Kollégiumba várják az érdeklődőket.

A kiállításon szakmabemutatókat és információs börzékkel várják a pályaválasztás, vagy munkavállalás előtt álló és pályamódosító fiatalokat, akik a munkaerő-piaci igények és lehetőségek jobb megismerésével megalapozott döntéseket hozhatnak. Az érdeklődők a kiállításokon ismereteket szerezhetnek a szakmákról, a térségben működő szakközép- és szakiskolákról, a felsőfokú oktatási intézményekről, az iskolarendszerű és iskolarendszeren kívüli továbbtanulási lehetőségekről, valamint a hazai és az uniós képzési és általános munkavállalási lehetőségekről. Emellett a résztvevők információt kaphatnak a Fejér Megyei Kormányhivatal Társadalombiztosítási és Foglalkoztatási Főosztály humán szolgáltatásairól, támogatási és ellátási lehetőségeiről, de a központi felnőttképzési programokról, a gyakorlati szakképzés lehetőségeiről, feltételeiről is tájékozódhatnak.

A megnyitón Cser-Palkovics András polgármester köszönetet mondott azoknak a szervezeteknek és partnereknek, aki évről évre csatlakoznak a pályaválasztási kiállításhoz és lehetőséget adtak a fiataloknak, hogy közelebb kerüljenek a számukra legmegfelelőbb szakma, kiválasztásához.

"Ha belegondoltok, hogy tanultok tizenvalahány éven keresztül és dolgoztok több mint 40 évet, még fontosabbá válik az a pillanat, amikor kiválasztjátok a pályátokat. Óriási különbség van a nagybetűs életben, hogy azt csináljátok-e majd amit szerettek, vagy olyan foglalkozást űztök, amit nem szerettek. Boldog emberek csak akkor lehettek, ha olyan pályát találtok magatoknak, amit szeretni fogtok hosszú éveken keresztül." - fogalmazott a polgármester, hozzátéve, hogy a mai, gyorsan változó világban szükség van a folyamatos tanulásra, fejlődésre, de a készségeket és a szakmai alázatot most tudják elsajátítani a fiatalok.

Köszöntötte a résztvevőket és a szervezőket dr. Simon László kormánymegbízott is, aki a diákokhoz szólva kiemelte, életünk egyik legfontosabb döntése a pályaválasztás. Hozzátette, hogy a döntést sok információval segíti az "Állj pályára!" kiállítás, ahol kötetlen formában ismerkedhetnek szakmákkal, intézményekkel a fiatalok.

Helyi hírekpályaválasztási kiállításpályaválasztásSzékesfehérvár