2024.04.24, Szerda
A SZÉP programmal ismerkedtek a napraforgó táboros gyerekek
szekesfehervar.hu

A SZÉP programmal ismerkedtek a napraforgó táboros gyerekek

szekesfehervar.hu

2019.07.15. 16:18

A fogyatékossággal élők iránti érzékenyítés, a toleranciára nevelés volt a célja azoknak a programoknak, melyekkel hétfőn délelőtt várták a Napraforgó Városi Napközis Táborban vakációzó gyerekeket. A táborozók interaktív előadást hallhattak a Székesfehérvári Érzékenyítő Programról.

Hirdetés

A gyerekek a SZÉP-program keretében készült kisfilmeket is láthattak a Frim Jakab Képességfejlesztő Szakosított Otthon gondozói és gondozottjai, továbbá a Lengyel Zsófi által koordinált Székesfehérvári Érzékenyítő Program munkatársainak közreműködésével - írta a szekesfehervar.hu.

Az eseményen jelen volt Molnár Tamás civil és ifjúsági tanácsnok is, aki elmondta, hogy a SZÉP program elindulása óta, az első és második osztályosokra koncentrálva már több mint ezer diákot értek el és a pedagógusoktól jövő visszacsatolás azt igazolja, hogy nagyon pozitív volt a fogadtatás. 

"A gyerekek nyitottsággal és örömmel fogadják ezeket az előadásokat, ez a korosztály még előítéletektől mentesen tudja befogadni az új információkat. Éppen ezért a jövő évben még nagyobb intenzitással folytatódik az érzékenyítő program, új csapattagokkal bővülünk." - tette hozzá a tanácsnok. 

Molnár Tamás elmondta, hogy azokkal a fogyatékkal élőkkel látogatják meg az iskolákat, akik nap mint nap így élik életüket. Lengyel Zsófit három kollégája segíti, akik minden előadáson ott lesznek, így láttássérült, mozgássérült, hallássérült és értelmi sérült csapattag is találkozik az iskolásokkal. A következő tanévben szeretnének eljutni a program népszerűsítésével a szakközépiskola első osztályába is.

Azok az általános iskolák, akik szeretnének részt venni szeptembertől az érzékenyítő programban, az önkormányzat Civil Irodájánál jelentkezhetnek és egyeztethetnek időpontot.

A SZÉP, azaz a Székesfehérvári Érzékenyítő Program ötletgazdája Lengyel Zsófia előadást is tartott a tábor résztvevőinek. Komplett prezentációt nézhettek meg a gyerekek, ahol megismerkedhettek a négy fő fogyatékossággal élő csoporttal, a mozgássérültekkel, látássérültekkel, hallássérültekkel és értelmi sérültekkel. Négy kisfilmet láthattak, amelyek főszereplői velük hasonló életkorú fogyatékos gyerekek voltak.

Helyi hírekfogyatékkal élők Székesfehérvárgyermekek