2024.07.21, Vasárnap
Jövő év elejére készül el az első székesfehérvári parkolóház
szekesfehervar.hu

Jövő év elejére készül el az első székesfehérvári parkolóház

szekesfehervar.hu

2019.05.02. 15:11

A 4500 négyzetméteres parkolóházban összesen 134 gépjármű és 11 motor fér majd el.

Több mint két évnyi papírmunka szükségeltetett ahhoz, hogy elkezdődhessen a 4500 négyzetméteres parkolóház építése, ahol négy szinten 134 gépjármű és 11 motor fér el. Az épületbe két irányból lesz be- és kihajtási lehetőség, így mind a Várkörút felől, mind a Távírda utca felől megközelíthető lesz. 

Még 2015-ben indult a projekt, amikor a Green Point Garage Kft. a beépítési kötelezettséggel együtt megvette a területet a korábbi tulajdonostól.

A beruházás nem tartana itt, ha az önkormányzat nem nyújt hathatós segítséget ehhez a konstruktív hozzáállásával – mondta Kovács Péter a Green Point Garage tulajdonosa, aki elmondta, hogy mintegy 800 millió forintos beruházás a parkolóház megépítése.

 

Komoly munka kezdődött, ami Fehérvár számára kiemelten fontos beruházás – hangsúlyozta Cser-Palkovics András polgármester. A parkolás kérdésének fontosságát a közlekedők nap, mint nap érzik Fehérváron és a folyamatosan növekvő gépjárműszám is egyre fontosabbá teszi ezeket a kérdéseket. "Próbáltunk önkormányzati segítséget adni a beruházáshoz, de fontos kiemelni, hogy fehérvári vállalkozások látnak jövőt abban, hogy van értelme egy ekkora beruházásnak a városban." 

Az épület a 21. század technológiájával is rendelkezik, hiszen a mellett, hogy liftek, mozgássérült parkolók kerülnek kialakításra elektromos autók töltésére is lehetőséget ad majd.

Kiemelt figyelmet fordítunk arra, hogy az utakat tisztán tartsuk és a legkevésbé zavarja a közlekedést az építkezés - mondta Lévai Gergely az építő Portép tulajdonosa. A projekt részeként a szomszédos földhivatal parkolója is felújításra kerül és a Panoráma Offices gazdasági bejárata is megújul. Jelenleg a földmunka végzés történik és várhatóan két héten belül elkezdődik a szerkezetépítése is az épületnek. A teljes beruházást szeretnék december közepére befejezni.

Helyi hírekSzékesfehérvárparkolókparkolóhely