2024.04.26, Péntek

Az első 7,5 kilométeres szakaszt az EuroAszfalt, a Swietelsky és a Soltút fejleszti.

Hirdetés

Több mint 22 kilométeren újul meg a 6219-es jelű út Dunaújváros és Sárbogárd között, a projektnek eredményesen lezárult az első közbeszerzése – adta hírül a honlapján a Magyar Közút Zrt. A közútkezelő beruházásában megvalósuló fejlesztés első ütemét az EuroAszfalt Kft., a Swietelsky Magyarország Kft. és Soltút Kft. kivitelezi.

A 7,5 kilométeres szakaszt mintegy 759 millió forintból újítják fel, a nyerteseknek 120 nap áll a rendelkezésükre.

A fejlesztés vissza nem térítendő európai uniós támogatásból valósul meg a TOP keretében. A felújítás a Dunaújvárostól 4 kilométerre fekvő Nagyvenyim teljes átkelési szakaszát érinti és a mezőfalvai körforgalomnál végződik.

  • A kivitelezők a kopóréteg profilmarásáról, a süllyedéseknél a teljes pályaszerkezet cseréjéről, a kiegyenlítő aszfaltréteg és az új kopóréteg terítéséről, az új tartós burkolati jelek felfestéséről, valamint a KRESZ táblák igény szerinti cseréjéről és pótlásáról is gondoskodnak.
  • A 42 útcsatlakozás mindegyikét aszfaltozzák.
  • A szakaszon található 12 db meglévő autóbuszmegállóhely betonburkolatot kap, illetve 2 új buszöbölpár épül, megújulnak az utasperonok is.
Swietelsky Magyarország Kft.Helyi hírekDunaújvárosútfelújításMagyar Közút Nonprofit Zrt.MezőfalvaNagyvenyimSoltút Kft.EuroAszfalt Kft.Soltvadkert