2020.02.28, Péntek

Hirdetés

Jövőhéten kezdődik a Sport nagyhét és a Triatlon EB Székesfehérváron
szekesfehervar.hu

Jövőhéten kezdődik a Sport nagyhét és a Triatlon EB Székesfehérváron

szekesfehervar.hu

2018.08.16. 16:03

Az Alba Triatlon SE számára az élmezőny a cél, a Dévay testvérek hazai környezetben is szeretnének teljesíteni.

Hirdetés

Augusztus 21-én kezdetét veszi a székesfehérvári Sport nagyhét, melynek keretében keddtől csütörtökig minden délután programok várják az érdeklődőket. Szombaton a Sprint triatlon Európa-kupának ad otthont a város – derült ki a város honlapján közölt cikkből.

A versenynek az Alba Triatlon SE is nagy reményekkel vág neki, hiszen a csapat két kiválósága, Dévay Márk és Zsombor is ott van a férfiak hetven fős mezőnyében. Mindkét sportoló jó esélyekkel indul, egyértelműen az élmezőny a cél.

A rendezvényeket megelőző sajtótájékoztatón Mészáros Attila alpolgármester elmondta, nagyon elégedetten tekint vissza az idei székesfehérvári sporteseményekre, erre most még rá lehet tenni egy lapáttal, és emiatt sajnálja is, hogy már a végéhez közelít a nyár. A szervezőbizottság elnöke, Skoff Gábor örömteli növekedésről beszélt a fehérvári csapatot illetően, a fiatal egyesületnél már most jelentősen megugrott a sportolni vágyók száma. Hozzátette,

egy Európa-kupa remek lehetőség, hogy még többen megismerhessék a triatlont.

Dévay László, az Alba Triatlon edzője a fiait is érintő, rendkívül sűrű versenynaptárról szólt. A nyári időszakban rengeteg világ- és Európa-kupát rendeznek, amelyek miatt a Dévay testvérek programját is a folyamatos utazás és versenyzés teszi ki. Ezzel együtt is szeretnének hazai környezetben a lehető legjobban szerepelni.

Pénteken a pályabejárással indul az Európa-kupa programja, a futamok pedig szombaton zajlanak. A női versenyzők 13 órakor, a férfiak 15.15-kor kezdenek. A Sport nagyhétről az esemény Facebook-felületén tájékozódhatnak bővebben.

Helyi híreksporttriatlonAlba Triatlon SE Európa-bajnokság