2024.04.23, Kedd

Informatikai laborral gazdagodott a Dunaújvárosi Egyetem

infodunaujvaros.hu

2017.09.21. 12:04

Új informatikai labort adott át az evosoft Hungary Kft. - Siemens AG egyik legfontosabb stratégiai partnere – idén szeptember 20-án a Dunaújvárosi Egyetemen.

Hirdetés

Az evosoft Hungary Kft. Budapest Business Journal felmérése szerint Magyarország vezető szoftverháza a Siemens AG egyik legfontosabb stratégiai partnere és a hazai informatikai piac meghatározó, stabil szereplője, 2017. szeptember 20-án a Dunaújvárosi Egyetem számára egy 21 számítógépes fejlesztői labort adott át.

A laborátadás annak a közös munkának a folytatása, amely az egyetem és az evosoft között 2015-ben aláírt együttműködési szándéknyilatkozattal kezdődött. A dr. Várady Péter (evosoft Hungary Kft. Ügyvezetője), dr. habil András István (Dunaújvárosi Egyetem rektora) és Laufer Tamás (Informatikai, Távközlési és Elektronikai Vállalkozások Szövetségének elnöke) által aláírt dokumentumban az evosoft vállalta előadások, laborlátogatások szervezését a hazai felsőoktatás és a mérnöki pálya népszerűsítését.

Az evosoft 2016 szeptembere óta tart a Dunaújvárosi Egyetemen programozási tantárgyakat, így a hallgatók első kézből, az iparban dolgozó, informatikai feladatokat megoldó oktatóktól tanulhatnak. A cég látogatásokat, közös rendezvényeket is szervezett a hallgatóknak annak érdekében, hogy minél jobban megismerhessék egy informatikai cég mindennapjait.

 

Forrás: infodunaujvaros.hu

Helyi hírekfelsőoktatásegyüttműködésDunaújvárosi Egyetem2017 szeptemberinformatikai laborevosoft