2024.04.23, Kedd

Nagyböjti élelmiszergyűjtés a rászorulóknak

mezohir.info

2017.04.15. 19:28

A dunaújvárosi római katolikus plébánia minden évben csatlakozik a Magyar Püspöki Kar nagyböjti és adventi felhívásához. Baracson is évek óta összefognak az emberek, hogy a segítségre szorulókat támogassák.

Hirdetés

A „Tartós szeretet” mottóval meghirdetett országos gyűjtéshez kapcsolódva, március 19. és 26. között a dunaújvárosi Krisztus Király Templomban és Szentháromság Templomban ismét nagyböjti élelmiszergyűjtést szerveztek – tájékoztatta lapunkat Megulesz Gabriella a városi katolikus karitász szervezet vezetője. A 2017. évi élelmiszergyűjtés során 377 kg tartós élelmiszerrel 26 családot segíthettünk. A jótékony esemény a dunaújvárosi római katolikus testvéreink adományokban megnyilvánuló szeretetét is kifejezi. A vallásukat gyakorló, hívő emberek közül sokan hozzájárultak az akció sikeréhez. Idősebb emberek pénzadományt adtak és az adományból tartós élelmiszert vásároltak a karitász önkéntesei. Az élelmiszerek összesítését és kiosztását a dunaújvárosi karitász csoport végezte. A támogatottak ruhaneműt is választhattak, amire egyébként is lehetőség van szerdánként, délután fél három és öt óra között a II. János Pál pápa téri templom altemplom részében található karitász helyiségben. A munkát az iskolai közösségi szolgálat keretében a Rudas KSZK diákjai is segítették.

 

Baracson április 7-én, péntekre szervezte a helyi katolikus karitász szervezet a gyűjtési akciót. Hortyi Lászlóné vezető lapunknak elmondta, hatodik éve tartanak nagyböjt, illetve Szent Erzsébet napra élelmiszergyűjtési akciót. Kisgyerekes családok mellett az idősek is részesülnek a felajánlott élelmiszerekből. A segítségre szorulók listáját a baracsi szociális és egészségügyi hálózat, valamint a polgármesteri hivatal közreműködésével állították össze. Jelenleg húsz fő szerepel a névsorban, de még kiegészítik saját úton megszerzett információkkal. A baracsi emberek híresen nagy segítő készségének köszönhetően a gyűjtéskor beérkező élelmiszermennyiség igen nagy segítség. A nagyon nehéz élethelyzetben lévő embereknek minden felajánlással könnyebbé tehetjük a hétköznapokat és az ünnepeket – ismertette a gyűjtés lényegét Hortyi Lászlóné.

 

Forrás: mezohir.info/Horváth László

Helyi hírekDunaújvárosrászorulóktartós élelmiszerBaracsélelmiszergyűjtés