2024.04.25, Csütörtök

Dunaújvárosban járt a horvát nagykövet

dunaujvaros.hu

2017.02.23. 10:12

2017. február 22-én Cserna Gábor polgármester meghívására Dunaújvárosba látogatott Dr. Gordan Girlic Radman, Horvátország budapesti nagykövete, illetve Skenderovic Marin, a Horvát Idegenforgalmi Közösség vezetője annak érdekében, hogy a várossal való együttműködésről tárgyaljon.

Hirdetés

Farkas Lajos, az Intercisa Múzeum igazgatójának személyes és szakmai kapcsolataira támaszkodva, Dunaújváros több szerb és horvát községgel, várossal ápol barátságot. Az ő segítségével Cserna Gábor, városunk polgármesterének meghívására érkezett hozzánk szerdán Dr. Gordan Girlic Radman, Horvátország budapesti nagykövete, illetve Skenderovic Marin, a Horvát Idegenforgalmi Közösség vezetője. Találkozójukra délután három órakor került sor a Városházán a polgármesteri tárgyalóban, ahol egy Dunaújvároshoz hasonló kaliberű horvát várossal való kapcsolat létrehozásáról értekeztek.

A nagykövet elmondta, korábban is alakultak magyar-horvát városok közti barátságok, ezek pedig szinte mind az iskolák közti kapcsolatokkal kezdődtek. A kultúra és az oktatás tehát az első szempont egy ilyen kapcsolat kialakításánál, aminek fontos szereplője lehet a későbbiekben a Szilágyi Erzsébet Általános Iskola, ahol az idén indult népszerű horvát szakkört a nagykövet is meglátogatta a polgármesteri tárgyalás után. Később Farkas Lajossal az Intercisa Múzeum állandó kiállítását is megtekintette, majd elmondta, nagyon tetszik neki a város, amikor három évvel ezelőtt először járt itt, megismerte a történetét és új településhez képest úgy gondolja, hogy a városnak lelke van és nagyon szimpatikusnak találta azt, az itt élőkkel egyetemben.

 

Helyi hírekDunaújvároscserna gáboregyüttműködéshorvát nagykövetDr. Gordan Girlic Radman