2024.04.25, Csütörtök

Megnyílt a jégpálya az Agárdi Popstrandon

mti

2017.01.08. 12:44

A Velencei-tónál található jégpályának a korcsolyázásra való alkalmasságáról szombat reggel a programok főrendezője adott tájékoztatást.

Hirdetés

Turbók János elmondta: a popstrandnál kijelölt pályán biztonságos, 11 centiméter vastag természetes jégfelület várja a téli sportok kedvelőit. Az ingyenes jégpályán fakutya- és korcsolyakölcsönzéssel, melegedővel, büfével és fűtött nyilvános vécével is várják a vendégeket. A jéglejáró stégnél a biztonság érdekében léceket és deszkákat is kihelyeztek - tette hozzá.

A tapasztalatok alapján az állóvizek jege akkor tekinthető kellő szilárdságúnak, ha a vastagsága eléri vagy meghaladja a 10 centimétert.

A Fejér Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság arról tájékoztatott. hogy a szabad vizek jegén csak abban az esetben szabad tartózkodni, ha a jég kellő szilárdságú, nem olvad, nem mozog, és akkor is csak azokon a helyeken, amelyek nem esnek tiltó rendelkezések hatálya alá.

Tilos a szabad vizek jegén tartózkodni éjszaka és korlátozott látási viszonyok között, járművel - a biztonságos munkavégzés kivételével -, kikötők és veszteglőhelyek közelében, valamint általánosságban a folyóvizeken - írták a katasztrófavédelem megyei honlapján.

Helyi hírekFejér megyejégkorcsolyajégpályaagárd