2024.04.20, Szombat

Állatok Világnapja: programok és felvonulás Székesfehérváron

2016.09.28. 13:56

Az Állatok Világnapja alkalmából ismét nagyszabású programsorozatra várják az érdeklődőket a székesfehérvári állatvédők október 1-jén, szombaton a belvárosban.

Hirdetés

Az Állatok Világnapját 1931 óta ünnepelik minden esztendőben Assisi Szent Ferenc, az állatok védőszentje emléknapján, október 4-én. Ennek tiszteletére második alkalommal, ismét közösen szervez nagyszabású programot 2016. október 1-jén, szombaton a HEROSZ Fehérvári Állatotthona, a FEMA Állatmentő és Állatvédelmi Egyesület, a Dog Garden Kutyapanzió és Kutyanapközi, a 4 Tapancs – Székesfehérvár Városi Kutyaiskola, valamint a Gyermekekkel a Kutyákért - Kutyákkal a Gyermekekért Alapítvány. 

 

Kora délutántól a Museum Caféban hasznos, számos témára kiterjedő interaktív előadásokat és a figyelmet rendkívül megragadó, a nyers valóságot ábrázoló plakátkiállítást rendeznek. 

 

 

A tartalmasnak ígérkező napi programok mellett a nap záró eseménye a tavaly is nagy sikert aratott fáklyás felvonulás lesz. Idén bővített útvonalon halad a menet, melynek gyülekező pontja a székesfehérvári Szent István tér lesz este 18.30 órakor. Innen a szervezők, a résztvevők és a fővédnök köszöntője után, tűzzsonglőrök felvezetésével indul a belvárosi séta a Hotel Magyar Királyig, ahol különleges fényfestéssel, tűzzsonglőr-bemutatóval zárul a rendezvény.

Helyi hírekprogramokkutyaállattartásállatok világnapjamacska