2024.04.24, Szerda

Megoldódni látszik a fehérvári jégkorongcsapat gondja

MTI, szekesfehervar.hu

2016.08.25. 10:46

Hétfőn robbant a hír, hogy távozik a vezetőedző, de máris megvan az utódja.

Hirdetés

"Egy számára kihagyhatatlan ajánlat miatt" kérte a menedzsmenttől szerződése felbontását Tyler Dietrich, az osztrák jégkorongligában (EBEL) szereplő Fehérvár AV19 jégkorongcsapatának vezetőedzője - derült ki hétfőn.


A kanadai Dietrich már 2011 óta Székesfehérváron dolgozott, előbb az akadémia erőnléti edzője volt, majd a junior- és a MOL Ligában szereplő együttes vezetőedzője lett. Idén áprilisban két évre szóló megállapodást írt alá az EBEL-ben érdekelt csapathoz.
    

A szakvezetőnek Kanadában ajánlottak állást, a szerződésében foglaltak pedig lehetőséget adtak arra, hogy elfogadjon egy ilyen magas szintű felkérést.
  

- Nem volt könnyű döntés. Az elmúlt öt évben nagyon sokat dolgoztam Székesfehérváron, nem is kerestem más lehetőséget, és az állásajánlatok 99 százalékát azonnal visszautasítottam volna, de egy kiemelkedő kanadai munka különleges számomra, és egy életre szóló lehetőség - nyilatkozta Dietrich.    

Távozásával nehéz helyzetbe került a csapat, hisze az idény kezdetén minden nap késedelem számít.

 

A Fehérvár AV19 menedzsmentje a héten gőzerővel dolgozott azon, hogy megtalálja az együttes új vezetőedzőjét. Úgy tűnik, az 56 éves kanadai-francia állampolgárságú Benoit Laporte személyében meg is találták, aki már jövő hétfőn Magyarországra érkezik.

Laporte dolga nem lesz egyszerű, mivel egy másik szakember által összerakott csapatot kell átvennie, de úgy látja, hogy korántsem megoldhatatlan a feladat. 

- Nem voltam még hasonló szituációban, de egyáltalán nem probléma számomra, hogy egy kész csapatot kell átvennem. Úgy gondolom, hogy minden edző versenyképes gárda kialakítására törekszik, én sem vagyok ezzel másképp. Egyszerű az edzői filozófiám: elkötelezett és fegyelmezett játékosokat akarok a jégen látni, akik keményen küzdenek - nyilatkozta.

 

Laporte hosszú játékoskarrierjét főleg az AHL-ben és Franciaországban, Brianconban valamint Rouenban töltötte. A játékosként négyszeres francia bajnok Laporte vezetőedzőként megfordult svájci- és olaszországi első osztályú csapatok kispadján, a legtöbb időt azonban Németországban, DEL-es együtteseknél dolgozott. Edzői karrierje legnagyobb sikerét is itt könyvelhette el: 2007-ben ezüstérmet szerzett a Nürnberg Ice Tigersszel a német első osztályban.

Helyi hírekjégkorong