2024.03.28, Csütörtök

Ilyen lesz az új aszalvölgyi sportcentrum

szekesfehervar.hu

2016.08.10. 12:35

Futópályák, gyermekjátszótér, fitneszpark és rehabilitációs sportszerek, valamint biztonságos környezet szolgálja majd a mozogni vágyók igényét az Aszalvölgyben Székesfehérváron.

Hirdetés

A tervek szerint a Halesz ligethez hasonlóan szeretnének létrehozni egy olyan sportcentrumot az Öreghegy lábánál a Túrózsáki utca (volt Vidi parkoló) és az Pozsonyi út (öreghegyi Spar) közötti területen, az Aszalvölgyi vízfolyás mellett, ahol felnőttek és gyerekek is egyaránt jól érezhetik magukat.

 

Az elmúlt években sokszor felmerült az igény egy szabadtéri sportközpont kialakítására az Öreghegyen. A lakossági igény pedig tökéletesen összhangban van azzal a városi törekvéssel, hogy minél több helyen létesüljenek szabadidőparkok. Az Aszalvölgyi Sportcentrum megépítésével pedig a környéken élők régi vágya válhat valóra – mondta Östör Annamária önkormányzati képviselő.

A pályázati forrásból megvalósuló új sportközpontban lesz

- rehabilitációs kondipark,

- játszóeszközök gyerekeknek,

- salakos és rekortán futópálya,

- valamint foci és kosárpálya is helyet kap.

A városrész legújabb, akadálymentes közösségi terén a mozogni vágyók kényelmét vizesblokk és közvilágítás is szolgálja majd. A szabadidőpark a család minden tagjának ingyenes kikapcsolódási és mozgási lehetőséget biztosít.

Helyi híreksportcentrumszabadidőparkaszalvölgy