2024.04.18, Csütörtök

A legjobb utcakaják érkeznek Fehérvárra

okkfehervar.hu

2016.08.23. 12:08

Székesfehérvárra is megérkezik az utcai ételek ünnepe, a Dining Guide Street Food Show. Augusztus 27-én és 28-án reggel 10 és este 11 óra között a Városház Téren fogyaszthatjuk a finom falatokat.

Hirdetés

A világon mindenhol óriási népszerűségnek örvend ez a műfaj, hiszen a rohanó hétköznapokban gyakran kerülünk olyan helyzetbe, hogy nem akarunk étterembe beülni, hanem jövet-menet fogyasztanánk el néhány igényesen elkészített falatot. A világ nagyvárosai közül leginkább azokban a legszínesebb a paletta, ahol több kultúra keveredése által áll össze az étlap, tehát ahol ugyanolyan kedvelt a vietnami pho leves, mint a hot dog, a kebab, vagy a gyorsan készülő sült tészták.  Szerencsére a street food kultúra ma már hazánkban is egyre inkább népszerűbb, ráadásul nekünk is van igazi hagyományos utcakajánk, gondoljunk csak a sajtos-tejfölös lángosra vagy a kenyérlángosra. 

Székesfehérvár belvárosában 20 résztvevő ismerteti meg kínálatával a látogatókat. Grill szendvicsek, lepények, kolbászok, barbecue húsok, csülök, tócsni szendvicsek és persze a desszertek mellé jól csúsznak majd a kézműves italok.

 

Utcazenészekből sem lesz hiány, a székesfehérvári történelmi környezet remek szórakozást nyújt a nyárvégi lazuláshoz. Ez a hétvége minden gasztrorajongónak kötelező program, hiszen ezúttal kényelmesen sétálgatva, ismerősökkel találkozva, csevegve és érdeklődve lehet végigkóstolni az egyébként többnyire rohanós étkezésekre ítélt finomságokat.


Kényeztetésünkről a következő kiállítók gondoskodnak: Apropó Wine Truck, Bandusz, Befaló Bill, Bigfoot Sörfőzde, Borellátó, Borkas, Che Che Bistrocafé, Csíki Sör, Domján Sörfőzde, Etyeki Sörmanufaktúra, Gelato Palota Ice Bar, Hagyományos Íz Varázs, HopTop Brewery, Kolbice, Koronás lepény, Kürtőske, Low Cost Gourmet Trailer, Neked csak Dezső!, Spritz Bar, Stari Kézműves Sörfőzde, Viktória Édesség, Waffel Land.

Helyi hírekstreet food