2024.04.18, Csütörtök

Egyre többen költöznének ki a Velencei-tó környékére

mti

2017.05.16. 14:26

A lakáspiac élénkülésével párhuzamosan a nyaralópiac is emelkedő pályára került - állapítja meg az Ingatlan.com legfrissebb elemzése.

Hirdetés

A nyaralók piacán az élénkülést mutatja, hogy az idei első negyedévben a kínálat 5 százalékkal nőtt, a kereslet pedig nagyobb mértékben, 9 százalékkal emelkedett. 

A Velencei-tónál az átlagárak nem érik el a legnépszerűbb balatoni településeket. Balogh László, az ingatlan.com vezető gazdasági szakértője szerint itt két árfelhajtó tényező van. Egyrészt a székesfehérvári lakáspiac élénkülőben van és gazdaságilag az átlagnál fejlettebb városról van szó, ami a közeli települések ingatlanpiacán is érezhető. Másrészt a Velencei-tó partján lévő települések viszonylag közel vannak a fővároshoz, ezért sok budapesti számára lehet alternatíva már most és a jövőben is.

A Velencei-tó melletti nyaralókat is magában foglaló Fejér megyében a nyaralók átlagos négyzetméterára május elején 172 ezer forint volt, ami 7,5 százalékkal haladja meg az egy évvel korábbi értéket. 

Az Ingatlan.com szerint a turizmus fejlődése a nyaralóvásárlók és -tulajdonosok számára is fontos, mivel a kihasználatlan időszakokban ezek az ingatlanok akár rövid távra is bérbe adhatók - tartalmazza az összegzés.

 

Forrás: mti

GazdaságturizmusingatlanpiacVelencei-tónyaralók2017 nyár