2024.02.24, Szombat

10 éves a Stadler pusztaszabolcsi karbantartóközpontja

mti

2017.05.08. 10:23

A vasúti gépjárműgyártó a tíz év alatt mintegy 5 milliárd forintot fektetett be a Pusztaszabolcson létrehozott karbantartó üzemébe.

Hirdetés

A Stadler felidézi, hogy tíz évvel ezelőtt kezdte meg működését a vállalatcsoport pusztaszabolcsi karbantartóközpontja, és ezzel egy időben állt forgalomba a MÁV első Flirt típusú elővárosi villamos motorvonata is, amelyből jelenleg 133 jármű üzemel Magyarország vasútvonalain.

A pusztaszabolcsi üzem a MÁV tulajdonában lévő 60 darab Stadler Flirt típusú és 10 darab Bombardier gyártmányú Talent elővárosi villamos motorvonat teljeskörű karbantartását látja el, emellett felügyeli a Gysev 10 Flirt, és a MÁV 42 Flirt motorvonatának karbantartását.

A karbantartó bázis hatékonyságát mutatja, hogy az elmúlt tíz év alatt a Flirt motorvonatok a szerződésben vállalt szint felett, átlagosan 95 százalékos rendelkezésre állás mellett közlekedtek a magyar vasúthálózaton, és összesen több mint 100 millió kilométert tettek meg - jegyezték meg a közleményben.

A Stadler Pusztaszabolcson 75 munkavállalót foglalkoztat, az üzem tavalyi árbevétele 7 milliárd forint volt, az idén 8 milliárd forint árbevétellel számolnak.

A cégcsoport világszerte csaknem 7000 alkalmazottat foglalkoztat Svájcban, Németországban, Spanyolországban, Lengyelországban, Magyarországon, Csehországban, Olaszországban, Ausztriában, Hollandiában, Fehéroroszországban, Algériában, Ausztráliában és az Egyesült Államokban. A Stadler különálló divízióban, sikeres üzletágként végzi 680 jármű karbantartását 16 országban.

 

Forrás: mti

GazdaságvasútjubileumPusztaszabolcsStadlerjárműgyártás