2024.05.26, Vasárnap

Nőtt az exportpiaca a székesfehérvári székhelyű Alpha-Vet Kft-nek

MTI

2016.08.22. 11:37

Az Alpha Befektetési Holding Zrt. az idén 10 százalékos árbevétel-növekedést tervez, amihez hozzájárulhat az is, hogy legnagyobb tagvállalata, a székesfehérvári székhelyű Alpha-Vet Kft. a folyamatban lévő tárgyalások alapján az Arab-öböl országaiba, illetve a balti államokba is exportálhat vényköteles állatgyógyszereket.

Magyarország mellett Ausztriában, Bulgáriában, Cipruson, Csehországban, Horvátországban, Lettországban, Olaszországban, Szlovákiában, Szlovéniában, Romániában, Portugáliában és Máltán van már törzskönyvi regisztrációja a társaság vényköteles gyógyszereinek.
    

Az Alpha Befektetési Holding Zrt. legnagyobb tagvállalata az Alpha-Vet Állatgyógyászati Kft. Az egyebek mellett állatgyógyszert fejlesztő, gyártó, forgalmazó, kis- és nagykereskedelmi tevékenységet folytató vállalat 2015-ben 14,6 milliárd forintot meghaladó árbevételt könyvelhetett el, ami 1,4 milliárd forint növekedést jelent.
    

A társaság közleménye szerint az Alpha-Vet Kft. tavalyi adózás előtti eredménye 407 millió forint volt.
A 17 tagvállalat közös vagyonkezelő cégeként működő Alpha Befektetési Holding Vagyonkezelő Zrt. 12,6 milliárd forint saját tőkével rendelkezik. Mérlegfőösszege meghaladja a 15 milliárd forintot. 
    

A cégcsoport 400 embert foglalkoztatott, amiből 210-en dolgoznak Alpha-Vet Kft.-nél.
    

A 25 éves vállalat Bábolnán állatgyógyszer gyárat, Balatonfűzfőn takarmány-kiegészítő és növényi tápoldatos gyártó üzemet működtet. Saját gyártású készítményeivel importot vált ki és export-tevékenységet folytat az EU, az Arab-öböl és a Baltikum országaiba.
    

A vállalat az agrobusiness és a magyarországi petfood piac meghatározó szereplője: 8 telephelyen, 12 ezer négyzetméreten raktároznak, 100 kis- és nagyteherautóval végzik a szállítást és 30 fős értékesítői hálózatuk van.

GazdaságAlpha-Vet Kft.Alpha Befektetési Holding

Ajánljuk még