2024.03.02, Szombat

A fürdőzés veszélyeire figyelmeztet a rendőrség

2016.06.20. 15:04

A Velencei-tóban fürdőzni azokon a helyeken szabad, amelyek nem esnek tiltó rendelkezés alá, kijelölt fürdőhelynek minősülnek - hívja fel a figyelmet a rendőrség. Fürdőzésnek minősül az úszóeszközök - példányul játékcsónak, vízibicikli, banánhajó, felfújható eszközök - vízen történő használata is.

Hirdetés

Sajnos minden évben történnek tragikus balesetek, amikor már hiába érkezik a segítség. A nyári vízpart nem csak a felhőtlen szórakozás színhelye lehet, ha nem tartunk be néhány alapvető, a fürdőzésre vonatkozó szabályt.

 

Fontos, hogy 6 éven aluli, továbbá úszni nem tudó 12 éven aluli gyermek csak felnőtt közvetlen felügyelete mellett fürdőzhet a szabad vizekben. Tilos fürdeni éjszaka és korlátozott látási viszonyok között. Az I. fokú viharjelzés- percenként negyvenötször felvillanó sárga fényjelzés- esetén a parttól 500 méternél nagyobb távolságra tilos fürödni, míg a II. fokú viharjelzés - percenként kilencvenszer felvillanó sárga fényjelzés - esetén tilos a fürdőzés. Az I. fokú viharjelzésnél maradjunk a part közelében. A II. fokú viharjelzésnél haladéktalanul induljunk a part felé, hagyjuk el a vizet és kövessük a vízirendőrök utasításait.

 

Számos olyan eszköz kapható, amely megkönnyíti a vízben tartózkodást, ilyen például az úszógumi, karúszó, a gumimatrac, az úszódeszka, vagy az úszást segítő mellény, de ezek csupán fürdőeszközök, a vízen történő használatuk fürdésnek minősül. A vízibicikli szintén fürdőeszköznek minősül. Ahol a fürdés tilos, ott ezeknek az eszközöknek a használata is az és a viharjelzés esetén ugyanazok a szabályok érvényesek, mint fürdőzésnél.

Galéria

AktuálisVelencei-tófürdőzés