2024.05.26, Vasárnap

Fókuszban a balesetmegelőzés

2016.03.19. 09:25

A Fejér Megyei Balesetmegelőzési Bizottság elnökségi ülésen értékelte a 2015. évet.

A Fejér Megyei Balesetmegelőzési Bizottság elnökségi ülésen értékelte a 2015. évet. A személyi sérüléssel járó közúti közlekedési balesetek száma nőtt, a halálos kimenetelűek viszont csökkentek. A jövő évi cél a sebességtúllépések visszaszorítása, az ittas járművezetők kiszűrése, és tovább folytatják a gyermek- és fiatalkorúakat célzó prevenciós munkát.

A 2016. március 17-én megtartott rendezvényt Vörös Ferenc r. ezredes, a Fejér Megyei Balesetmegelőzési Bizottság elnöke nyitotta meg, aki köszöntötte a bizottsági tagokat és megköszönte a 2015. évben végzett munkájukat. 

Kaposvári Károly r. alezredes, a bizottság ügyvezető elnöke ismertette a 2015. évben tapasztalt baleseti tendenciákat. Kiemelte, hogy a személyi sérüléssel járó közúti közlekedési balesetek száma 4,1 százalékkal növekedett az elmúlt évben, ami a könnyű sérüléssel járó balesetek számának emelkedésével magyarázható. A halálos kimenetelű és a súlyos sérüléssel járó közúti közlekedési balesetek száma egyaránt csökkent.  

A bizottság titkára, Illés Mihály r. alezredes bemutatta az elmúlt évben a balesetek megelőzése érdekében végzett munkát, illetve tájékoztatta a jelenlévőket a jelentős tömegeket megmozgató rendezvények tapasztalatairól.    

Vörös Ferenc ezredes meghatározta a Balesetmegelőzési Bizottság 2016. évre vonatkozó célkitűzéseit. Az elnök hangsúlyozta, hogy a tavalyi évhez hasonlóan, idén is nagy kihívást jelent a gyalogosok és kerékpárosok megszólítása, mivel ez a két csoport előképzettség nélkül vehet részt a közúti közlekedésben, ugyanakkor esetükben jelentős a kockázata a személyi sérüléssel járó balesetek bekövetkezésének.

Az ezredes kiemelte, hogy a bizottság a 2016. évben is nagy hangsúlyt fektet a sebességtúllépések visszaszorítására, az ittas járművezetők kiszűrésére, továbbá a passzív biztonsági eszközök használatára és tovább folytatja a gyermek- és fiatalkorúakat célzó prevenciós munkát.

forrás: police.hu

Galéria

Aktuálisközlekedésbalesetrendőrségévértékelő