2024.02.24, Szombat

Először szerveznek futóversenyt a Fehérvári Állatotthon nyílt napján

2016.06.01. 14:40

Hirdetés

HEROSZ Fehérvári Állatotthonának egyik legfontosabb rendezvénye minden évben a nyílt nap, melyet ezúttal június 5-én, vasárnap lesz a Takarodó úton. A hagyományos és népszerű programok, azaz a közös séta, a kutyaiskolai bemutatók, az ügyességi játékok, a tombola és kisállatsimogató mellett idén először hirdetnek futóversenyt, ahol a gazdik kutyáikkal együtt próbálhatják ki magukat.

A HEROSZ Fehérvári Állatotthona huszonnégy éve áll a hontalan állatok gondozása és gyógyítása, a szemléletformálás és az oktatás szolgálatában. A Takarodó út 5. szám alatti menhely számos rendezvénye közül kiemelkedik a hagyományos nyílt nap, melyet minden év júniusának elején rendeznek érdeklődők százainak részvételével.  Itt mutatják be a munkatársak és az önkéntesek mindennapi munkájának, rendkívüli erőfeszítéseinek eredményeit, és szórakoztatják az állatbarátokat, a családokat. Idén június 5-én, vasárnap 11.00 és 17.00 óra között rendezik meg a nyílt napot, ahol egész napos programsorozattal várják az érdeklődőket.

A HEROSZ Fehérvári Állatotthonának egyik legfőbb támogatója Székesfehérvár Önkormányzata. Mészáros Attila alpolgármester arra biztat mindenkit, hogy minél nagyobb számban vegyenek részt a vasárnapi nyílt napon és csatlakozzanak a programokhoz.

A rendezvény részleteiről Krepsz Gyöngyi, az állatotthon vezetője számolt be, és elmondta, hogy az idei főszponzoruk a Vitál Kerékpárüzlet, amely 180.000 forinttal támogatja a rendezvény megvalósítását. A 11.00 órás kapunyitást követően több időpontban lesz kutyaséta, majd 15.10 órától bemutatót tart a 4Tappancs-HEROSZ Városi Kutyaiskola. A folyamatosan zajló programok között szerepel kutyanevelési és állatorvosi tanácsadás, kézműves játszóház, kvízjáték, állatos arcfestés és agility pálya, ahol bárki kipróbálhatja kutyája ügyességét a Dog Garden Kutyapanzió és Kutyanapközi munkatársainak közreműködésével. „Fedezd fel az állatotthont!” mottóval szerveznek kvízjátékot is értékes nyereményekért. A V-61 Alba Regia Galamb- és Kisállattenyésztők Egyesülete állatsimogatót tart, ahol sokféle díszmadárral, galambfélékkel, baromfifélékkel találkozhatnak az érdeklődők és megismerhetik a magyar óriás nyulat is.

A nyílt napon lesz kutyaszépségverseny is, melynek zsűrijében helyet foglal többek között Székesfehérvár büszkesége, Kovács Sarolta, aki egyéniben és csapatban is aranyérmet nyert a moszkvai öttusa világbajnokságon. 

A programsorozat történetében először szerveznek gazdis futóversenyt 16.00 órától, melyre a helyszínen lehet nevezni 100 gramm kutyatáppal. A nyílt nap 16.30 órakor tombolahúzással és eredményhirdetéssel zárul. Vasárnap természetesen bejárható és megismerhető a Fehérvári Állatotthon területe. Jelenleg 110 kutya és 40 cica várja, hogy új otthona legyen, így külön szeretettel fogadják az örökbefogadó gazdikat, az állatbarát családokat!

Fenti képen: Krepsz Gyöngyi, az állatotthon vezetője, Mészáros Attila alpolgármester  és Dr. Berey Attila állatorvos, a HEROSZ országos elnöke

Forrás: okkfehervar.hu

 

 

Galéria

Helyi hírekherosznyílt napkutyaFehérvári Állatotthoncica