2024.05.26, Vasárnap

Befejeződött két Fejér megyei szociális intézmény energetikai korszerűsítése

2015.12.12. 15:46

Befejeződött a Fejér Megyei Integrált Szociális Intézmény polgárdi-tekerespusztai és gánti telephelyének energetikai korszerűsítése - tájékoztatta a Szociális és Gyermekvédelmi Főigazgatóság az MTI-t.

A Fejér Megyei Integrált Szociális Intézmény polgárdi-tekerespusztai telephelye mintegy 150 millió forint, gánti telephelye pedig mintegy 110 millió forint európai uniós támogatás segítségével újult meg - olvasható a közleményben.
Közölték: a projektek célja, hogy javuljon az intézmények energiahatékonysága és a gondozottaknak is ideálisabb környezetet teremtsenek mind a bentlakáshoz, mind az önálló életre felkészítő fejlesztéshez.
Mint írták, a kivitelező hőszigetelte a többi között az épületek homlokzatát, tetőszerkezetét, és lecserélték a külső nyílászárókat is. A munkálatok mindkét telephelyen csütörtökig befejeződtek.
Ismertették: a csaknem 250 fogyatékkal élő embernek segítséget nyújtó polgárdi-tekerespusztai intézmény teljes körű ápoló-gondozó és rehabilitációs részleget tart fenn.
A gánti telephelyen segítő ellátást nyújtanak csaknem 260 pszichiátriai betegnek és fogyatékkal élő embernek, életszakaszokra bontottan. Az intézmény ápoló és gondozó részleget egyaránt fenntart, amelyek teljes körű ellátást biztosítanak.

Forrás: MTI

Galéria

Helyi hírekfmiszipolgárdtekerespusztagánt