2024.05.21, Kedd

Aláírásgyűjtést indít az etyeki kisvasút ellen a DK

2016.04.28. 12:49

A Demokratikus Koalíció aláírásgyűjtést indít annak érdekében, hogy ne épülhessen meg a Felcsút-Bicske-Etyek vonalra tervezett kisvasút - közölte csütörtöki, budapesti sajtótájékoztatóján a párt székesfehérvári elnöke.

Földi Judit elmondta, a Fejér megyei kormányhivatal bicskei járási hivatalához fordulnak és kérik, hogy utasítsák el a tervezett nyomvonalat. Indoklásként úgy fogalmazott, hogy "Orbán Viktor kisvasútja" nem csak a felcsútiak és a település környékén élők életét forgatja fel, mert a vonalat meg fogják hosszabbítani Etyekig. Az újabb beruházás kilencmilliárd forintba kerül majd, miközben az etyekieknek és bicskeieknek az otthonuk is "rámehet", mert a tervezett nyomvonal magánbirtokokat és kerteket fog kettévágni - tette hozzá. 
Hangsúlyozta: egy szerdai lakossági fórumon az etyekiek "egyértelművé tették, hogy nem kérnek" a kisvasútból, de ha a beruházást kiemeltté nyilvánítják, akkor azt az emberek akarata ellenére is meg fogják valósítani.

A tervezett etyeki kisvasutat rövidebb és olcsóbb lenne Herceghalomra vezetni, ott pedig át lehetne szállni a Budapest felé tartó vasúti főútvonalra. Bár a jelentős turisztikai vonzerővel bíró Etyekre valószínűleg szívesen utaznak majd kirándulók még bicskei kerülővel is kisvasúttal, azonban a naponta Budapestre ingázó etyeki munkavállalókról és iskolásokról biztosan lemondhat a kisvasút. 

A felcsúti kisvasút próbaüzeme már elkezdődött, jegyeket május 1-től lehet vásárolni.

meti, fejervar.hu

Galéria

Helyi hírekkisvasútbicskeetyekFelcsút