2024.03.19, Kedd
Telekom: júliusban hat balatoni városban lesz elérhető az 5G szolgáltatás
pexels - illusztráció

Telekom: júliusban hat balatoni városban lesz elérhető az 5G szolgáltatás

MTI

2020.06.24. 16:39

Júliusban a Balaton környékén először 15 állomással hat vízparti városban - Siófokon, Tihanyban, Balatonalmádiban, Fonyódon, Balatonföldváron és Balatonszabadi-Sóstón - teszi elérhetővé a Magyar Telekom a még nagyobb sávszélességet, és sokkal több eszköz egyidejű csatlakozását lehetővé tevő 5G szolgáltatást. A tervek szerint a nyár végére összesen 40-re bővül a Telekom Balaton körüli 5G lefedettséget biztosító állomásainak száma - jelentette be szerdán a távközlési társaság.

Hirdetés

A Telekom kapacitásbővítéssel készül a hazai nagy tavak környékén a nyári csúcsszezonban várhatóan megnövekedő mobilforgalomra - tetté.k hozzá a közleményben.

Az 5G szolgáltatás arra alkalmas készülékkel és megfelelő díjcsomaggal vehető igénybe a lefedett területeken.

A szolgáltató hozzávetőleg 150 bázisállomással szolgálja ki az ügyfeleit a Balaton térségében, ezekből 40 bázisállomást már kibővített, ami így jelentősen növeli az állomások körzetében elérhető kapacitást. További 30 állomást a következő hetekben, tehát még az idei szezonban fejlesztenek. A munka a nyár végével sem áll meg, a Balaton környékén az összes állomást kibővítik.    

Szabó Melinda, a Magyar Telekom kereskedelmi vezérigazgató-helyettese a közlemény szerint elmondta: intenzíven dolgoznak azon, hogy 5G szolgáltatásuk minél több helyen elérhető legyen.

A Velencei-tó térségében 16 Telekom bázisállomás biztosítja a szolgáltatást, ezek közül minden második torony bővítésére sor kerül a nyár folyamán. A Tisza-tó térségét kiszolgáló tornyok közül is fejleszti egyik mobilállomását a Telekom a nagyobb kapacitás biztosítása érdekében.

AktuálisbalatonVelencei-tóSomogy megyeTelekomFonyód Siófok5G