2024.04.20, Szombat
Koronavírus/Labdarúgó NB I - Ideiglenes bércsökkentés a Fehérvárnál
pixabay - illusztráció

Koronavírus/Labdarúgó NB I - Ideiglenes bércsökkentés a Fehérvárnál

MTI

2020.04.16. 20:00

Három hónapra 20 százalékkal csökkentették a béreket a MOL Fehérvárnál. A döntés a futballklub menedzsmentjét, valamint az első csapat játékosait és a szakmai stáb tagjait érinti.

Hirdetés

"A koronavírus okozta járvány miatt felfüggesztett bajnokságok a sportklubok gazdasági helyzetére is hatással voltak - áll a székesfehérvári egyesület honlapján. - A kiesett bevételeket figyelembe véve a klub menedzsmentje, valamint az első csapat játékosai és a szakmai stáb tagjai egyetértettek abban, hogy a nemzetközi, topbajnokságokban is megfigyelhető trendeket követve három hónapra módosítják szerződéseiket, és 20 százalékkal kevesebb bérért folytatják a munkát, mert ők most így tudnak segíteni."

Kovács Zoltán sportigazgató hozzátette: az egyéni beszélgetéseken a magyar és a külföldi labdarúgók, valamint a szakemberek azonnal és mindenféle megjegyzés nélkül fogadták el a szerződésmódosítást.

A MOL Fehérvár FC a második helyen áll az OTP Bank Liga tabelláján a Ferencváros mögött, míg a Magyar Kupában elődöntős. A küzdelmek - a járvány következtében - március közepén szakadtak félbe.
 

AktuálisMOL Fehérvár FCNB Ilabdarúgásbércsökkentés