2024.04.18, Csütörtök
Giro d'Italia - Simon Yates jelezte indulási szándékát
Simon Yates - Facebook

Giro d'Italia - Simon Yates jelezte indulási szándékát

MTI

2019.12.30. 12:42

A 2018-as Vuelta a Espanán győztes brit Simon Yates jelezte: indulni szeretne a Giro d'Italia országúti kerékpáros körversenyen, amelynek első három szakaszát Magyarországon rendezik.

Hirdetés

A magyarországi Nagy Rajt honlapja szombaton számolt be róla, hogy a - Peák Barnabást is soraiban tudó - Mitchelton-SCOTT bringása a következő esztendő fő céljaként az olasz körversenyt és a tokiói olimpiát jelölte meg.

Simon Yates hangsúlyozta, szeretne visszatérni a legjobb formájához.

"Mivel jövőre a Tour de France nagyon közel esik az olimpiához, úgy gondolom, ehhez, illetve az olimpiai felkészüléshez a legmegfelelőbb a Giro teljesítése" - fogalmazott. Hozzátette, ránézésre kimondottan fekszik neki a jövő évi útvonal.

"A 2020-as igazi, hagyományos Giro-útvonal lesz, sok-sok egyéni időfutam-kilométerrel és hegyi úttal. Fel kell készülnünk rá, hogy bármi megtörténhet" - jelentette ki.

A jövő évi, 103. Giro d'Italia első három szakaszát rendezik Magyarországon május 9. és 11. között, mielőtt Olaszországban folytatja útját a mezőny. Az első etap egy 8,6 kilométeres budapesti időfutam lesz, majd Budapest-Győr és Székesfehérvár-Nagykanizsa szakaszokra kerül sor. Magyarországot korábban még egyik nagy háromhetes verseny sem érintette.

Az ausztrál World Tour-csapat szerdán jelentette be: Peák Barnabással a soraiban indul a Tour de Hongrie-n, amelyet röviddel a Grande Partenzát követően, május 13. és 17. között rendeznek.

AktuálisGiro d’ItaliaSimon Yateskerékpáros körverseny