2024.03.29, Péntek
Alacsony influenza-aktivitás Fejér megyében
pixabay - illusztráció

Alacsony influenza-aktivitás Fejér megyében

Fejér Megyei Kormányhivatal

2019.12.19. 13:15

Fejér megye területén 2019. december 9-15. között 450 beteg fordult orvoshoz influenzaszerű tünetekkel, az influenza-figyelőszolgálatban résztvevő orvosok jelentései alapján. Ez 6,4 %-kal kevesebb az előző hetinél. A 100 ezer lakosra vonatkoztatott megbetegedési arány a megye illetékességi területén a „járványos küszöbérték” alatt van, alacsony az influenza aktivitása.

Hirdetés

Az 50. héten, az előző héthez viszonyítva, egy járási népegészségügyi illetékességi területről az influenzaszerű megbetegedéssel orvoshoz forduló betegek számának emelkedését, egy területről csökkenését jelentették. Egy területen változatlan a betegek száma. Továbbra is a legtöbb megbetegedést a Dunaújvárosi Járási Hivatal népegészségügyi illetékességi térségéből jelezték, ezt követi a Székesfehérvári Járási Hivatal népegészségügyi illetékességi területe. A Móri Járási Hivatal népegészségügyi illetékességi területéről jelentették a legkevesebb megbetegedést.

Az influenzaszerű megbetegedésekben továbbra is az óvodások és az általános iskolások voltak a legérintettebbek. Influenzaszerű megbetegedések halmozódásáról az 50. hétről nem érkezett jelentés. Az előző héten már jelzett óvodai közösségben a vizsgálatok lezárultak, influenza vírus kóroki szerepe nem igazolódott.

Az influenza-figyelőszolgálat adatai három hetes összehasonlításban, a 2019/2020. évi influenza-szezonban, Fejér megyében. Megbetegedési arány 100 ezer lakosra:

AktuálisFejér megyeinfluenza