2024.03.28, Csütörtök
Tanácskozott a Fejér Megyei Védelmi Bizottság
kormanyhivatal.hu

Tanácskozott a Fejér Megyei Védelmi Bizottság

Fejér Megyei Kormányhivatal

2019.10.31. 19:25

A Fejér Megyei Védelmi Bizottság kihelyezett ülést tartott Székesfehérváron, a Magyar Honvédség Parancsnokságának dísztermében.

Hirdetés

 

 

Sándor Zsolt dandártábornok, helyőrségparancsnok köszöntötte a résztvevőket, majd a Megyei Védelmi Bizottság által 2017-ben alapított „Fejér Megye Védelméért” emlékplakettek átadására került sor. Az elismeréseket dr. Petrin László, a kormányhivatal főigazgatója adta át Méhes Lajosnénak és Túri Balázsnak.

 

A „Fejér Megye Védelméért” emlékplakettet nyújtotta át dr. Petrin László, a megyei kormányhivatal főigazgatója Méhes Lajosnénak.

 

A szeptemberi, Fejér és Veszprém Megyei Védelmi Bizottságok közös Befogadó Nemzeti Támogatás Törzsvezetési Gyakorlatának sikeres végrehajtása érdekében végzett munkájáért elismerő oklevelet és plakettet vehetett át Kollár Levente rendőr alezredes, Farkas-Bozsik Gábor tűzoltó alezredes, Szili Gergő és Reszegi Imre.

A Magyar Honvédség Parancsnokságának felépítéséről és aktuális feladatrendszeréről Jancsek Tibor ezredes adott rövid tájékoztatást.

 

 

A Fejér Megyei Védelmi Bizottság elvégzett munkájáról, illetve 2020. évi feladattervéről a testület titkára, dr. Bárdos Zoltán mérnök tűzoltó alezredes informálta a jelenlévőket.

Tájékoztató hangzott el a vasúti és közúti közösségi személyszállítási szolgáltatók rendkívüli téli időjárási helyzetek között történő működéséről, rendelkezésre álló képességeiről. A téli rendkívüli időjárási helyzetekre történő felkészülésről Molnár István, a Magyar Közút NZrt. megyei igazgatója, majd Magosi Lajos tűzoltó ezredes, a megyei katasztrófavédelmi igazgatóság igazgatója szólt, aki a veszélyes üzemek létesítésével kapcsolatos tudnivalókról, a járási mentőcsoportok nemzeti minősítő gyakorlatáról és a betakarítási munkálatokkal kapcsolatos tűzvédelmi hatósági ellenőrzésekről is beszélt.

A Magyar Honvédség 2019. évi főbb gyakorlatairól, a Honvédelmi Katasztrófavédelmi Rendszerről, valamint a katonai szervezeteknek a honvédelmi igazgatási szervek által tervezett felkészítési rendezvényeken való részvételéről szóló HM utasításról Nagy Lajos ezredes, a HM Védelmi Igazgatási Főosztály képviselője tájékoztatott.

A Közép-dunántúli Regionális Idegenrendészeti Igazgatóság feladatrendszeréről és a megújult szervezetről Kozma Zoltán rendőr alezredes, igazgató-helyettes beszélt.

Az MH 6. Sipos Gyula Területvédelmi Ezred végrehajtott feladatairól Páli Zoltán alezredes, parancsnokhelyettes tájékoztatta az ülés résztvevőit, megköszönve az MVB támogatását.

Az eseményen részt vett dr. Molnár Krisztián, a megyei közgyűlés elnöke is.

A Fejér Megyei Védelmi Bizottság a tájékoztatókat tudomásul vette, a határozatokat egyhangúlag elfogadta.

AktuálisFejér Megyei Védelmi BizottságSzékesfehérvártanácskozás