2024.04.26, Péntek
Kiderült, melyik cég fejezi be a félbehagyott fehérvári átjárót
illusztráció

Kiderült, melyik cég fejezi be a félbehagyott fehérvári átjárót

2019.10.17. 14:12

A 260 méter hosszú, közel öt méter széles vasúti felüljáró a város déli és északi oldalát köti majd össze a székesfehérvári állomáson.

Hirdetés

A Nemzeti Infrastruktúra Fejlesztő Zrt. hirdetménye szerint a Híd-Tám Hídépítési Fővállalkozó Tanácsadó és Szolgáltató Kft. kivitelezi a székesfehérvári vasútállomáson a gyalogos felüljáró második ütemét. A herceghalmi székhelyű vállalat 2,48 milliárd forintos szerződéses értéken végzi el munkákat.

A feol.hu korábbi cikke szerint a 260 méter hosszú, közel öt méter széles felüljáró a város déli és északi oldalát köti majd össze.

Az építmény mintegy harminc vágány felett ível át, gyalogosok, kerékpárosok számára egyaránt használható lesz.

A lap azt írta, a híd építése már 2015-ben elkezdődött, ám akkor csak az egyik fele készült el.


Egy acél és egy vasbeton felszerkezet teszi teljessé a hidat

A beruházó NIF által megjelentett eredményből kiderül, a híd acélszerkezetéhez a kivitelezőnek két elemet kell elkészítenie:

  • egyrészt egy 76,6 méter hosszú 8 vágányt keresztező acél felszerkezetet, egy közbenső alátámasztással és két szélső alátámasztással (melyek közül a kezdőponti támasz az első ütemben megépült);
  • másrészt egy 73,12 méteres 9 vágányt keresztező vasbeton felszerkezetet három közbenső alátámasztással, két szélső alátámasztással (melyek közül a kezdőponti támasz azonos az acél felszerkezet végponti alátámasztásával).


A vágányokat is átépítik

Emellett a kivitelező feladata két lépcső megépítése is, melyek közül az egyik a közterületre, a másik a MÁV gépészeti telepére vezet.

További feladat a hídszerkezet, illetve a különböző lépcsők lefedése és oldalburkolat építése, vágányok átépítése, felsővezetékek átalakítása, területrendezés, valamint egy üzemi útépítés a MÁV területén a gépészeti telep megközelítésére.

Aktuálisépítőipari cégekSzékesfehérvárvasútfejlesztéshídépítésHíd-Tám Hídépítési Kft.