2024.04.26, Péntek
„Aki fát ültet a jövőt építi”- faültetési akciót szerveztek a megye vezetői Gánton
fejer.hu

„Aki fát ültet a jövőt építi”- faültetési akciót szerveztek a megye vezetői Gánton

fejer.hu

2019.10.15. 08:00

A megyei közgyűlési elnök, a térség országgyűlési képviselője, a Vértes Erdő Zrt. és a településvezető összefogásával fákat ültettek csütörtökön Gánton, a felújított orvosi rendelő környezetében és az iskola udvarán. Dr. Molnár Krisztián, a Fejér Megyei Közgyűlés elnöke elmondta, a kezdeményezésnek az volt a célja, hogy még szebbé és otthonosabbá tegyék a település felújított környezetét az újonnan ültetett fákkal.

Hirdetés

A megyei közgyűlési elnök, a térség országgyűlési képviselője, a Vértes Erdő Zrt. és a településvezető összefogásával ültettek csütörtökön fákat Gánton, a felújított orvosi rendelő környezetében és az iskola udvarán. Dr. Molnár Krisztián, a Fejér Megyei Közgyűlés elnöke elmondta, a kezdeményezésnek az volt a célja, hogy még szebbé és otthonosabbá tegyék a település felújított környezetét az újonnan ültetett fákkal.

 

 

Összesen 4 juharfát ültettek el Gánton csütörtökön a reggeli órákban, a munkáltatok a kezdeményezők Dr. Molnár Krisztián, a Fejér Megyei Közgyűlés elnöke, Tessely Zoltán, miniszterelnöki biztos, országgyűlési képviselő támogatásával valamint a Vértes Erdő Zrt. és Gánt Község Önkormányzata partnerségében valósultak meg.
 

 

Gánton mintegy 30 millió forintos TOP pályázati forrásból újult meg az augusztus 30-án átadott orvosi rendelő, így rá esett a választás a faültetési akció első állomásának helyszíneként. A szakszerű és módszeres előkészítés ideje alatt kisebb csoport gyűlt össze és kíváncsi tekintetetek kísérték a fák ültetésének apró mozzanatait.

 

 

„A két juharfa elültetésével még szebb környezet fogadja majd a rendelőbe érkezőket, azt remélve, hozzásegíti őket egészségük megőrzéséhez is.” – mondta Dr. Molnár Krisztián.

„Aki fát ültet, a jövőt építi” – hangsúlyozta Macsek Lajos, a Vértes Zrt. vezérigazgatója a mai alkalom jelentőségét, aki mint mondta, örömmel támogatta a kezdeményezést, amelyről hasonló örömmel nyilatkozott Spergelné Rádl Ibolya, Gánt polgármestere és Tessely Zoltán, országgyűlési képviselő is.

 

 

Az orvosi rendelő után a Gróf Esterházy Móric Általános Iskola Gánti Tagiskola udvarán kisiskolások gyűrűjében ültették el a megye vezetői a két juharfa csemetét.

 

 

A sikeres faültetések után a kis segítők általuk készített gyerekrajzokkal mondtak köszönetet az ajándékozóknak: Dr. Molnár Krisztiánnak, Tessely Zoltánnak és Macsek Lajosnak az új fákért.

 

 

Galéria

AktuálisGánt Fejér megyefaültetés