2024.04.19, Péntek
Lajoskomáromban ismét megrendezték a Hazafiság Iskolája programot
kormanyhivatal.hu

Lajoskomáromban ismét megrendezték a Hazafiság Iskolája programot

Fejér Megyei Kormányhivatal

2019.09.12. 15:43

Ismét különleges honvédelmi pedagógiai programmal színesítette a Honvédség és Társadalom Baráti Kör Székesfehérvári Szervezete a felsős diákok rendhagyó tanítási napját a Lajoskomáromi Általános Iskolában.

Hirdetés

Oláh László, a Hazafiság Iskolájának szervezője arról tájékoztatta a jelenlévőket, hogy a Pákozdi Katonai Emlékparkban már több száz alkalommal bemutatták a programot, s ezeken az eseményeken harmincezer tanuló vett részt. A Fejér Megyei Védelmi Bizottság elnöke, dr. Simon László felkérte a szervezőket, hogy kihelyezett programokkal érjék el a megye távolabbi iskoláit is. A szervezet ezért, 2016 óta – önkéntesek és a Magyar Honvédség segítségével – szervez honvédelmi napokat.

A lajoskomáromi iskolában alaki kiképzés, a huszárság bemutatása, fegyvertörténeti előadás, hadtörténeti vetélkedő és a magyar békefenntartás történetének felelevenítése alkotta a rendhagyó tanítási napot. Az önkéntesek által szívvel-lékekkel megtartott foglalkozások eredménye, hogy a hazaszeretet, a honvédelem és a hadtörténet érdekes és izgalmas foglalkozások formájában érintette meg ezúttal is a gyerekeket.

 

 

Az eseményen részt vett dr. Simon László kormánymegbízott, a Fejér Megyei Védelmi Bizottság elnöke; Spányi Antal, a Székesfehérvári Egyházmegye megyés püspöke;  Karsai Béla, a Honvédség és Társadalom Baráti Kör Székesfehérvári Szervezetének elnöke; Török Szabolcs, a Székesfehérvári Tankerületi Központ tankerület igazgatója és Pirtyák Zsolt, Lajoskomárom polgármestere.

A foglalkozások végén a meghívottak megtekinthették a tanulók „grandiózus csatajelenetét”, amelyet az 1848-49-es szabadságharc időszakát felidéző, a honvédseregre jellemző mellényben, sapkában és fapuskával mutattak be.

AktuálisFejér megyeHazafiság Iskolája program