2024.04.26, Péntek
A rezsiutalványok több mint felét már sikeresen kézbesítette a posta a nyugdíjasoknak
posta.hu

A rezsiutalványok több mint felét már sikeresen kézbesítette a posta a nyugdíjasoknak

posta.hu

2019.09.28. 20:08

Az elmúlt két hétben kézbesített rezsiutalványok száma meghaladta a 1,5 millió darabot, ami azt jelenti, hogy az utalványok több mint 60 százalékát már megkapták a nyugdíjasok. A postákon a múlt héten volt olyan nap, amikor 100 ezer felett volt a beváltott utalványok száma.

Hirdetés

Ütemezetten és terveknek megfelelően zajlik a rezsiutalványok kézbesítése a Magyar Postánál. A kézbesítés szeptember 2-án kezdődött Budapesten, majd folytatódott országszerte a nagyobb és a kisebb településeken is. Mára elmondható, hogy minden településre megérkeztek a rezsiutalványok és a helyi posta ütemezése szerint kézbesítik azokat a jogosultaknak.

A rezsiutalványt tartalmazó küldemények több mint 60 százalékát már kézbesítették a postások. Egyúttal az ügyfelek megkezdték az utalványok beváltását is. A postákon eddig több mint 100 ezer ügyfél fizette ki rezsiutalvánnyal a gáz- és villanyszámláját.
Felhívjuk a figyelmet, hogy a rezsiutalványokat tartalmazó borítékban két lap van, az egyiken két utalvány van, amelyeket a perforáció mentén óvatosan kell szét választani. A másik papíron pedig egy 3 000 forintos utalvány található, ez összesen 9 000 forint.

Egy vagy több csekk befizetésekor egyszerre több rezsiutalvány is felhasználható, de fontos tudni, hogy a rezsiutalvány összegéből nem lehet visszaadni, ezért azok értéke nem haladhatja meg a csekk vagy csekkek együttes értékét. Amennyiben az utalvány(ok) értékét meghaladó összeget kell befizetni, úgy a különbözetet készpénzben lehet kiegyenlíteni. Aki csoportos beszedéssel egyenlíti ki a gáz- és villanyszámláját, a szolgáltatója ügyfélszolgálatánál tudja érvényesíteni az utalványok értékét.

A Magyar Posta egyszer kézbesíti az utalványt, ha a címzett vagy meghatalmazottja nem tudja átvenni a küldeményt, a kézbesítő értesítőt hagy hátra. Az értéklevelet tíz munkanapon belül lehet átvenni a postán, azt követően a Posta visszaküldi az utalványokat a Magyar Államkincstárnak. Az ismételt kézbesítést november 30-ig lehet kérni az Államkincstártól.

AktuálisrezsiutalványkézbesítésMagyar Posta Zrt.