2024.03.28, Csütörtök
50. tanévnyitó ünnepséget tartott a  Dunaújvárosi Egyetem!
uniduna.hu

50. tanévnyitó ünnepséget tartott a Dunaújvárosi Egyetem!

uniduna.hu

2019.09.10. 21:00

2019. szeptember 6-án jubiluemi, 50. tanévnyitó ünnepségét tartotta az egyetem.

Hirdetés

Péntek délelőtt megtelt hallgatókkal, diákokkal, partnerekkel és vendégekkel a Dunaújvárosi Egyetem campusa. Az egész délelőttös program a Himnusz eléneklésével kezdődött, majd a Széchenyi István Gimnázium 8. E osztályos tanulói adtak ünnepélyes zenés műsort. A jubileumi esemény nem maradhatott ünneplés nélkül, így tortával, tűzijátékkal nyitotta meg dr. habil András István rektor, és Cserna Gábor polgármester az 50. tanévet. 

 

uniduna.hu

 

Ezután dr. habil Rajcsányi-Molnár Mónika rektorhelyettes köszöntötte a megjelenteket. Rektorhelyettes Asszony beszédében részletezte az elmúlt 50 év fontosabb eseményeit, megtudtuk tőle, hogy több, mint 1700 hallgatóval tud idén szemesztert kezdeni az Egyetem, melyből 700 új elsős hallgató. Az ünnepi műsort folytatva a fogadalomtétel következett, amelyet Leibinger Anita, gazdálkodási és menedzsment alapszakos hallgató vezényelt. Az eskütétel után a hallgatók, mint egyetemi polgárok egyenként kezet fogtak a Dunaújvárosi Egyetem rektorával.

Az évnyitó zárásaként Cserna Gábor polgármester üdvözölte a hallgatókat, résztvevőket. Beszédében kitért a Dunaújvárosi Egyetem működésére, sikereire, és a város és az egyetem jövőjére. 

 

uniduna.hu

 

Az ünnepség a kitüntetések átadásával majd a Szózattal zárult. 2018/2019. tanévben az Aranykréta díjat dr. habil Palotás Béla, a Dunaújvárosi Egyetem Műszaki Intézetének professor emeritusa kapta. A 2018/2019-es tanév munkássága elismerése alapján ­oktatási ­HASIT-díjat vehetett át dr. Kiss Endre, szakmentori díjat vehetett át Dósáné Papp Györgyi, és tanulmányi eredményei alapján díjat kapott Kozáry Péter, aki Szikszai Kristóf mellett szintén részesült a Nemzeti Felsőoktatási Ösztöndíjban. 

AktuálisFejér megyeDunaújvárosi Egyetemjubileumtanévnyitó