2020.01.25, Szombat

Hirdetés

150 éve önálló a Székesfehérvári Evangélikus Egyházközség
szekesfehervar.hu - Fotó: Simon Erika

150 éve önálló a Székesfehérvári Evangélikus Egyházközség

szekesfehervar.hu

2019.09.13. 20:36

A Székesfehérvári Evangélikus Egyházközség történetében elérkezett az az idő, amikor 150 éves önállóságára tekinthet vissza. Ennek alkalmából ünnepi programokat szerveztek szeptember 13-15-ig. A háromnapos eseménysorozat pénteken kiállítással és köszöntővel kezdődött.

Hirdetés

A közösség 150 éves története is azt mutatja, egy város a közösségei által válik erőssé, és maradhat az - mondta Cser-Palkovics András Székesfehérvár polgármestere. A gyülekezet tagjainak, a családoknak sorsa alkotta a gyülekezet saját történetét, és vált ez a 150 év városunk történelmévé - fogalmazta. „Voltak nehezebb és könnyebb időszakok, de a város, s benne e gyülekezet is erősödött. Jól látható és érezhető, hogy mind épített örökségében, mind szellemiségében a 150 év alatt az evangélikus gyülekezet Székesfehérvár részévé vált.”

 

 

Cser-Palkovics András a város nevében emléklapot nyújtott át Bencze András lelkésznek, ezzel köszöntve a 150 éves fehérvári gyülekezetet.

 

 

A köszöntőt követően a gyülekezet énekkara lépett színpadra Csekéné Bányai Erzsébet vezényletével, majd a gyülekezet történetéről tartott rövid előadást Bödő István főlevéltáros, az MNL Fejér Megyei Levéltára igazgatóhelyettese. Az esemény faültetéssel zárult, ahol Bencze András lelkész mondott köszönetet az elmúlt 150 évért, s kérte Isten áldását a gyülekezetre. A háromnapos eseménysorozat szombaton gyülekezeti családi nappal folytatódik, majd vasárnap a 10.30 órakor kezdődő ünnepi istentiszteleten Gáncs Péter nyugalmazott evangélikus püspök hirdet igét a Székesfehérvári Evangélikus Templomban.

AktuálisFejér megyeSzékesfehérvári Evangélikus Egyházközségönállóság