2024.03.29, Péntek
Ingyenes UV-szűréskampányt indított a látszerészszövetség
pixabay - illusztráció

Ingyenes UV-szűréskampányt indított a látszerészszövetség

MTI

2019.07.11. 20:00

A hónap végéig tartó ingyenes UV-szűrésre várják azokat, akik szemüvegüket, napszemüvegüket szeretnék bevizsgáltatni fényvédelem szempontjából. Ezen felül szaktanácsadással is szolgálnak a kampányhoz csatlakozó hetven optikai szaküzletben.

Hirdetés

A Magyar Látszerész Szövetség MTI-hez csütörtökön eljuttatott információi szerint UV-extra - extra védelem a szemnek elnevezésű kampány célja, hogy a szakemberek felhívják az emberek figyelmét a fokozott UV-terhelés szemre, szem környéki bőrre gyakorolt káros hatásaira.

A kampányban részt vevő üzletek ingyenes és teljes körű UV-szaktanácsadásban részesítik az érdeklődőket, megvizsgálják a meglévő optikai szemüveg UV-szűrő képességét, a lencse felületi épségét, de bevizsgálják a meglévő napszemüveget szintén ezen paraméterek alapján. A kontaktlencse viselőknek speciális tanácsadást nyújtanak az UV-védelemre nézve.

A szakmai szervezet kiemeli, hogy a gyermekek szemét is védeni kell az UV-sugárzás ellen, hiszen az ő szemüket jobban károsíthatja az UV-fény. Számukra külön szűrővizsgálatokat szerveznek.

Az akcióban résztvevő üzletekről és a kapcsolódó eseményekről a program honlapján (www.uvextra.hu) található részletes információ.

AktuálisUV-szűréskampányfényvédelembevizsgálásszaktanácsadásoptikai szaküzletekUV-sugárzás