2024.04.18, Csütörtök
Februárban is véradásra várja az önkénteseket a Vöröskereszt Fejér Megyei Szervezete
MTI Fotó: Koszticsák Szilárd - illusztráció

Februárban is véradásra várja az önkénteseket a Vöröskereszt Fejér Megyei Szervezete

okkfehervar.hu

2019.02.13. 16:44

Február hónapban is több Fejér megyei településen és helyszínen lesz lehetősége minden 18 és 65 év közötti, legalább 50 kg testsúlyú egészséges felnőttnek csatlakozni.

Hirdetés

A társadalmi felelősségvállalás jegyében februárban is lehetőség lesz több székesfehérvári és Fejér megyei helyszínen vért adni. Holnap Alapon, február 14-étől pedig több időpontban Székesfehérváron is segíthetnek a csatlakozók.

 A Magyar Vöröskereszt Fejér Megyei Szervezete véradásra invitál minden olyan egészséges, 18 és 65 év közötti felnőttet, akinek testsúlya meghaladja az 50 kilogrammot. A nők évente háromszor, a férfiak ötször adhatnak vért, két véradás között azonban minimum 56 napnak kell eltelnie. A véradás alkalmával steril vérvételi zsákba, egyszer használatos tűvel 4,5 deciliter vért vesznek le, illetve egy keveset a vizsgálathoz szükséges mintacsövekbe tesznek. A véradás 30-45 percet vesz igénybe, adatfelvétellel és kivizsgálással együtt. Fontos a véradás előtti folyadékfogyasztás, hiszen ha megfelelő mennyiségű folyadék van a szervezetben, akkor  a véna jobban látható, így a vérvétel is gyorsabb, illetve jobban visszapótlódik a vérplazma is.

 

A február havi véradások helyszínei ITT elérhetők.

AktuálisFejér megyeMagyar Vöröskeresztvéradás