2024.04.19, Péntek

Plusz sáv megépítésével oldotta meg a torlódás problémáját Fehérvár

szekesfehervar.hu

2018.12.03. 15:00

A munka folytatódik és a második ütemben külön vezetett kerékpárút és járda épül ezen a szakaszon.

Hirdetés

Befejeződött a város egyik legforgalmasabb kereszteződésében egy plusz kanyarodósáv kiépítése. A város felé vezető oldalon egy külön jobbra és balra kanyarodó sáv között kettő egyenesen haladó sávot alakítottak ki, ami jelentősen csökkentette a várakozási időt a kereszteződésben.

A teljes beruházás bruttó 106 millió forintból készült el. A projekt második ütemében gyalogos és kerékpáros felületeket alakítanak ki.

Székesfehérvár egyik legforgalmasabb kereszteződésében az elmúlt években tisztán látszott, hogy mekkora a forgalomnövekedés a városban. 2015-höz képest 2018-ra a személygépjárművek száma 38 ezerről 49 ezerre növekedett, amit érezni is lehet a város útjain, különösen a kereszteződésekben – mondta a város polgármestere Cser-Palkovics András. Ezzel a beruházással a problémát enyhíteni lehetett nem megoldani, azt a déli összekötő út megépítése oldhatja meg, melynek előkészítése és engedélyeztetése is halad – emelte ki.

 

A kereszteződésben hétfőn reggel tartott bejárást Cser-Palkovics András polgármester, Mészáros Attila alpolgármester és Nagy Zsolt a Közlekedési Iroda vezetője.

 

Mészáros Attila alpolgármester, az Alsóváros és a Tóváros önkormányzati képviselője elmondta, hogy aki a déli városrészből megy a városközpont felé, a Széchenyi - Horvát István kereszteződésen keresztül közlekedik, ahol reggelente nagy torlódások szoktak lenni. "Az Alsóváros utolsó utcájában lakom és nap mint nap erre közlekedek, látom és érzékelem is a változást: gyakorlatilag a felére csökkent a bejutási idő a városba, mióta megépült a negyedik sáv."

 

 

Nagy Zsolt a Közlekedési Iroda vezetője arról is beszélt, hogy forgalomszámlálást végeznek a kibővült kereszteződésben és tavasszal a lámpák finomhangolásával valószínűleg tovább lehet javítani az áteresztőképességét a csomópontnak.

AktuálisSzékesfehérvárberuházásvárakozási időkereszteződéskanyarodósáv