2024.07.21, Vasárnap

Hátizsákon Fehérvár - jótékony célt szolgálnak az új fehérvári termékek

szekesfehervar.hu

2018.12.01. 14:00

Bemutatták „a Te városod, a te divatod – tervezd meg!” pályázat nyertes alkotásából készült termékeket. A tornazsákot, baseball- és kötött sapkát Fehér Luca Kata, Fehérvár romantikus arcát megragadó alkotása díszíti. A termékek eladásából befolyó összeggel pedig a Széna Egyesületet támogatja a pályázatot szervező Ceetrus Kft.

Tornazsákon, baseball- és kötött sapkán is hazavihetik a romantikus fehérvári utcaképet - kihirdették “a Te városod, a te divatod – tervezd meg!” pályázat székesfehérvári győztesét. A Korzó üzletközpont online játékában arra kérte a pályázókat, hogy készítsenek a városra jellemző grafikákat. A beérkezett művekből a Tóparti Gimnázium és Művészeti Szakgimnázium művésztanára, a Korzót üzemeltető Ceetrus Kft munkatársa, valamint Trunk Tamás Dablty YouTube videós választotta ki a tíz legjobb munkát, melyekből a közönség szavazta meg a legjobbat.

A győztes Fehér Luca Kata alkotása lett, aki elmondta, hogy a város romantikus, esti hangulatát szerette volna megragadni. „Egy olyan rajzot szerettem volna készíteni, ami megdobogtatja az itt lakók és a környékbeliek szívét." - mondta a tavaly érettségizett győztes.

 

 

A legjobb pályaműért járó 250.000 forintos díjat Molnár Tamás tanácsnok adta át. Fontosnak nevezte, hogy a Székesfehérváron működő cégek különböző társadalmi programokon keresztül részt vesznek a város életében. Külön örömét fejezte ki, hogy ezúttal egy olyan programon keresztül teszik ezt, ami erősíti a városhoz való kötődésüket. „Remélem, hogy fognak találkozni ezek a sapkák egymással a Fő utcán."-tette hozzá.

 

 

A nyertes grafikákból limitált kiadású kollekció készült. A tornazsák, baseball-és kötött sapka megvásárlásával a Széna Egyesület a Családokért civil szervezetet támogatja a Ceetrus Kft. Az egyesület elnöke, Bálesné Elekes Rita elmondta, hogy a helyi fiataloknak szervezett, családi életre nevelő, illetve közösségépítő programok lebonyolítására fogják felhasználni a kapott támogatást.

 

Galéria

AktuálisSzékesfehérvára Te városod, a te divatod