2024.04.19, Péntek
Célegyenesben a martonvásári önkéntes tűzoltó egyesület
fejer.katasztrofavedelem.hu - Fotó: Gaál Tamás tűzoltó őrnagy

Célegyenesben a martonvásári önkéntes tűzoltó egyesület

fejer.katasztrofavedelem.hu

2018.11.01. 20:00

Rendszerbeállító gyakorlaton bizonyította szakmai felkészültségét a martonvásári önkéntes tűzoltó egyesület október 27-én, szombaton Ráckeresztúron. A tűzoltási, életmentési és műszaki mentési feladatok egyidejű sikeres teljesítésével az utolsó feltételét is teljesítette a szervezet, hogy a közeljövőben önállóan is beavatkozhassanak a tevékenységi területükön, vagyis Martonvásár, Tordas, Ráckeresztúr, Gyúró és Baracska közigazgatási területén.

Hirdetés

A dunaújvárosi katasztrófavédelmi kirendeltség szervezésében végrehajtott gyakorlat feltételezése szerint a polgármesteri hivatalnak korábban helyet adó, egykori kastélyépület alagsorában tűz keletkezett, a füst elárasztotta az épületet, és hárman már nem tudtak kimenekülni.  A martonvásári önkéntes tűzoltók a vízsugarak szerelésével és a tűzoltással párhuzamosan megkezdték a bent rekedt emberek mentését. Az alagsorban több vízsugárral fojtották el a feltételezett lángokat, melyeket piros ledlámpák jelöltek, a fölötte lévő szintre pedig védősugarakat szereltek, hogy a tűz továbbterjedését megakadályozzák. A füstben egy propánbutángáz-palackot is felkutattak és kivitték az épületből. A rendszerbeállító gyakorlaton húsz önkéntes tűzoltó vett részt.

A gyakorlat sikeres teljesítésének igazolását Geiger Zoltán tűzoltó alezredes, a Fejér Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság megyei tűzoltósági főfelügyelője adta át dr. Pimper Lászlónak, az egyesület elnökének. Ezzel minden feltétel teljesült ahhoz, hogy a martonvásári önkéntes tűzoltó egyesület kezdeményezze, hogy Fejér megyében - Pázmánd és Lajoskomárom után - harmadikként önállóan beavatkozó önkéntes tűzoltósággá váljon. Az egyesület rendelkezik a szükséges technikai felszerelésekkel, eszközökkel, megfelelő létszámú tűzoltásvezetői és beavatkozó állománnyal.

Aktuálisönkéntes tűzoltó egyesület Martonvásárrendszerbeállító gyakorlat