2024.04.25, Csütörtök

„ÁLLJ PÁLYÁRA!” - két napos pályaválasztási kiállítás nyílt Fehérváron

szekesfehervar.hu

2018.11.09. 16:00

„ÁLLJ PÁLYÁRA!” pénteken megnyílt a Fejér Megyei Kormányhivatal pályaválasztási kiállítása a Szociális és Gyermekvédelmi Főigazgatóság Fejér Megyei Kirendeltségén, a Seregélyesi út 123. szám alatt, ahol szombatig közel 100 kiállító várja a diákokat, szüleiket, pedagógusokat. A megyében működő közép- és felsőfokú oktatási intézmények, munkáltatók hasznos információkat nyújtanak a végzős általános iskolásoknak a továbbtanuláshoz, a szakmaválasztáshoz.

Hirdetés

Székesfehérváron november 9-én, pénteken és november 10-én, szombaton várják az érdeklődő fiatalokat, szüleiket és tanáraikat.

A Fejér Megyei Kormányhivatal és jogelőd intézményei már 19. alkalommal rendezik meg az „ÁLLJ PÁLYÁRA!” kiállítást Székesfehérváron és Dunaújvárosban. A megyeszékhelyen közel 100 kiállító mutatja be képzési kínálatát pénteken és szombaton. A cél, hogy a megye egyik leghatékonyabb seregszemléjén megszólítsák a pályát választó, pályakezdő fiatalokat, gyakorlatorientált tanácsokkal lássák el őket, és irányt mutassanak életük egyik legfontosabb választásához.

 

 

Az eseményen az érdeklődők átfogó ismereteket szerezhetnek az egyes szakmákról. Elsősorban a megyében működő szakközép- és szakiskolákról, a felsőfokú oktatási intézményekről, az iskolai rendszerű és iskolarendszeren kívüli továbbtanulási lehetőségekről, valamint a hazai képzési és általános munkavállalási lehetőségekről is.

 

 

Székesfehérvár nemcsak a magyar gazdaság, hanem a közép-európai gazdaság egyik meghatározó központja. Ez a tény önmagában is indokolja, hogy miért kiemelten fontos ezzel a kérdéskörrel foglalkozni, Pontosan ismerjük a munkaerőpiaci helyzetet, ezért talán soha nem volt aktuálisabb ez a kérdés, mint manapság és ami még aktuálisabbá teszi, az a fajta változás, ami a munkaerőpiacon világszerte bekövetkezik. Ezt a változást úgy lehetne összefoglalni, hogy nem is pontosan ismerjük és tudjuk, hogy a digitális korszak, a robottechnológia megjelenése mit fog jelenteni a munkaerőpiac számára a következő években, évtizedekben.” - hangsúlyozta köszöntőjében Dr. Cser-Palkovics András.

Galéria

AktuálisSzékesfehérvárÁLLJ PÁLYÁRA!pályaválasztási kiállítás