2024.04.19, Péntek

Új kézilabda pálya az udvaron és új mászófal a teremben az István Királyban

Székesfehérvár

2018.10.12. 13:13

Elkészült egy új, műanyag borítású sportpálya a Kézilabda Szövetség támogatásával a székesfehérvári István Király Általános Iskola udvarán a palánkrendszerrel és a labdafogó hálókkal együtt. A tornateremben pedig a város támogatásával egy új mászófalat építettek és felújították a régit.

Hirdetés

Az István Király Általános Iskolában szeptemberre elkészült rekortános kültéri kézilabdapálya is, a fejlesztési program keretében valósult meg Vargha Tamás országgyűlési képviselő közreműködésével, mintegy 24,5 millió forintból. A pálya komoly palánkrendszerrel, labdafogó hálóval és új kapukkal van felszerelve. Az Magyar Kézilabda Szövetség révén az önkormányzat tulajdonába kerül.

Minden iskolai fejlesztés fontos, hiszen a gyerekeket és persze a környéken élőket is szolgálja – mondta a város polgármestere Cser-Palkovics András. Az István Király Általános Iskolában a régi pályát a Kézilabda Szövetség támogatásával mintegy 25 millió forintból alakították ki az új pályát, palánkrendszert, labdafogó hálókat. Fehérvár polgármestere köszönetet mondott Vargha Tamás államtitkárnak, aki a forrás megszerzésében segített és a Kézilabda Szövetségnek a támogatás megítéléséért.

 

Az István Király Általános Iskola tornatermében a mászófalat bővítették az önkormányzat hárommillió forintos támogatásával. Itt a Rotpunkt Sziklamászó Egyesület már 16 éve szervez heti rendszerességgel edzéseket. A sportklub fontos feladatának tekinti, hogy minél szélesebb körben megismertessék a sziklamászás és sportmászás különleges és egyedi világát. Az elmúlt évek során egyre többen kedvelték meg a sportágat és évről évre növekszik a Rotpunkt Sziklamászó Egyesület versenyein résztvevők száma is.

Nagyon örülünk annak, hogy az önkormányzat segítségével fel tudták újítani és bővíteni a mászófalat az iskola tornatermében - mondta Krählingné Kovács Tünde iskolaigazgató. Az udvaron pedig összefogással, a Kézilabda Szövetség támogatásával valósulhatott meg a kinti pálya felújítása. Mindennél többet elmond a fejlesztés fontosságáról, hogy a gyerekek a szünetekben szinte „harcolnak” azért, hogy ki használja a pályát.

AktuálisSzékesfehérvárIstván Király Általános Iskola kézilabdapályamászófal