2024.03.29, Péntek

Robbanótestet találtak a Déli pályaudvar területén

MTI

2018.10.11. 19:00

Robbanótestet találtak a Déli pályaudvar területén csütörtökön a felújítási munkák közben, ezért a rendőrség kiürítette a környező lakásokat. A tűzszerészek vizsgálják, hogy szállítható-e.

Hirdetés

Markovics Zita, a Magyar Honvédség tűzszerész ezredének kommunikációs tisztje az MTI-nek elmondta: több robbanótestet találtak, de a korlátozásokat egy 203 milliméter átmérőjű szovjet betonromboló gránát miatt rendelték el. A gránátot kilőtték, de nem robbant fel. A tűzszerészek azt vizsgálják, hogy szállítható-e vagy ki kell szerelni a gyújtószerkezetet a helyszínen.

Hozzátette: a kiürítést 200 méteres sugarú körben rendelték el, 148 embert érintett.

A Budapesti Rendőr-főkapitányság a rendőrség honlapján közölte: a robbanótest hatástalanítása és az elszállítása idejére úgynevezett lakosságvédelmi intézkedést rendeltek el az I. és a XII. kerületben: lezárták a Márvány utcai felüljárót, a Győri út 1-19. közötti szakaszt, valamint az Avar utca 1-3. közötti szakaszt. Kiürítették az Avar utca 1. szám alatti épületet, továbbá az Avar utca 3. szám, a Győri út 7. és 9. szám alatti épületek pályaudvar felőli lakásait.

AktuálisDéli pályaudvarrobbanótest