2024.04.19, Péntek
Gépjárműfecskendőt kaptak a sárosdi önkéntes tűzoltók
fejer.katasztrofavedelem.hu - Fotó: Szabó-Bisztricz Anett tűzoltó főhadnagy

Gépjárműfecskendőt kaptak a sárosdi önkéntes tűzoltók

fejer.katasztrofavedelem.hu

2018.10.31. 18:21

Egy korszerűbb gépjárműfecskendő segíti a jövőben a sárosdi önkéntes tűzoltó egyesület mentő tűzvédelmi tevékenységét, a helyi önkéntes erők gyors és hatékony beavatkozását. A katasztrófavédelem állományából kivont Mercedes 1124 TLF 2000 típusú tűzoltóautót október 26-án, pénteken ünnepélyes keretek között adták át Sárosdon.

Hirdetés

Sárosdon százharmincegy éves múltra tekint vissza az önkéntes tűzoltóság. Az egyesületnek negyven tagja van, évente átlagosan húsz káresetnél avatkoznak be a hivatásos tűzoltóegységekkel együttműködve. Az elmúlt években is sokszor segítették a viharkárok mihamarabbi felszámolását, és 2013-ban a Dunai árvíznél is napokon keresztül részt vettek a védekezésben. Az egyesület tagja a Fejér Önkéntes Mentőszervezetnek, és alappillére a sárbogárdi járási mentőcsoportnak.

A most átadott kétezer liter víz szállítására alkalmas gépjárműfecskendő korábban a megye hivatásos tűzoltó-parancsnokságain szolgált. Az elmúlt években a Fejér Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság sárbogárdi, dunaújvárosi és székesfehérvári hivatásos tűzoltóságain több új magyar gyártású gépjárműfecskendő állt készenlétbe. Ez lehetővé tette, hogy a rendszerből kikerült járműveket önkéntes tűzoltóknak ajándékozza az igazgatóság. Pázmánd, Csákvár, Lajoskomárom, Martonvásár és Mezőfalva után most a sárosdi önkéntes tűzoltó egyesület is egy újabb mérföldkőhöz érkezett. Az 1999-es gyártmányú gépjárműfecskendő indítókulcsát és az ajándékozást igazoló emléklapot Magosi Lajos tűzoltó ezredes, a Fejér Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság igazgatója adta át Bozsoki Józsefnek, az egyesület elnökének. Az átadási ünnepségen Szabó István plébános mondott áldást.

Aktuálisönkéntes tűzoltókgépjárműfecskendőSárosd