2024.04.25, Csütörtök
Elismerések nemzeti ünnepünk, október 23. alkalmából
fejer.katasztrofavedelem.hu - Fotó: Szabó-Bisztricz Anett tűzoltó főhadnagy [Vissza]

Elismerések nemzeti ünnepünk, október 23. alkalmából

fejer.katasztrofavedelem.hu

2018.10.24. 10:00

Állománygyűlésen emlékezett meg a Fejér Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság az 1956-os forradalom és szabadságharc eseményeiről október 19-én, pénteken Székesfehérváron. Az ünnepségen elismerések átadására is sor került.

Hirdetés

A megemlékezésen 1956 történelmi jelentőségét dokumentumfilm vetítésével elevenítették fel, majd az ünnepség elismerések átadásával folytatódott.

Dr. Pintér Sándor, Magyarország belügyminisztere kiemelkedő szolgálati tevékenysége elismeréséül nemzeti ünnepünk, október 23-a alkalmából tűzoltósági tanácsosi címet adományozott Esze István tűzoltó törzszászlósnak, a székesfehérvári hivatásos tűzoltó-parancsnokság szerparancsnokának.

Dr. Góra Zoltán tűzoltó vezérőrnagy, a BM Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság főigazgatója munkakörében hosszú időn át végzett, kiemelkedő teljesítménye elismeréseként ajándéktárgyat adományozott Szemler Zoltán tűzoltó századosnak, a dunaújvárosi hivatásos tűzoltóság parancsnok-helyettesének. Az országos katasztrófavédelmi főigazgató közalkalmazotti főtanácsosi címet adományozott Kozák Istvánnénak, a Fejér Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság Költségvetési Osztály munkatársának. Az elismerések átadására a BM Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság ünnepségén került sor október 19-én.

Magosi Lajos tűzoltó ezredes, a Fejér Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság igazgatója a katasztrófavédelem tevékenységéről kiemelkedő minőségben és gyakorisággal végzett munkája elismeréseként megyei Katasztrófavédelmi Sajtó Nívódíjjal tüntette ki Hargitai-Kiss Virágot, a Bogárd és Vidéke hetilap főszerkesztőjét. Hargitai Virág 1990-ben diákújságíróként kezdte pályáját az édesapja által alapított Bogárd és Vidéke hetilap szerkesztőségében. Részt vett a Vörösmarty Rádió szerkesztésében, később saját műsorral jelentkezett. 2000 és 2001 között a Kossuth Rádióban köszöntötte a hallgatókat, majd szíve haza szólította, ahol a Bogárd és Vidéke közéleti hetilap szerkesztése mellett 2007-ben megalapította a Bogárdi Tv-t. Hargitai-Kiss Virág mind a hetilap, mint a televízió szerkesztésénél nagy figyelmet fordít a tűzoltói beavatkozások bemutatására, a szezonális veszélyhelyzetek megelőzését célzó tájékoztatókkal nélkülözhetetlen szerepet tölt be a lakosság felkészítésében. A Bogárd és Vidéke közéleti hetilapot testvérével, Hargitai-Kiss Balázzsal és két munkatársával gondozzák. Munkájuk legnagyobb elismerése az előfizetők bizalma és hosszú évekre visszanyúló hűsége. Hargitai-Kiss Virág a helyi közösségek tájékoztatását hivatásának tekinti, a főszerkesztői, a nyomdai és lapkiadói feladatok mellett három gyermek büszke édesanyja.

Magosi Lajos tűzoltó ezredes, megyei katasztrófavédelmi igazgató az elmúlt időszakban végzett kiemelkedő munkájáért igazgatói ajándékkönyv elismerésben részesítette Varga Ernő tűzoltó alezredest, a Megyei Főügyeleti Osztály osztályvezetőjét, Sipiczki János  tűzoltó alezredest, a dunaújvárosi katasztrófavédelmi kirendeltség tűzoltósági felügyelőjét, dr. Kozma Gergely tűzoltó századost, a Fejér Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság jogtanácsosát, Béres József tűzoltó zászlóst, a székesfehérvári hivatásos tűzoltóság gépjárművezetőjét, Csősz Károly tűzoltó főtörzsőrmestert, a sárbogárdi hivatásos tűzoltóság beosztott tűzoltóját, Kovács Tamás tűzoltó főtörzsőrmestert, az Informatikai Osztály munkatársát, Mészáros László Istvánné tűzoltó zászlóst, a bicskei járás katasztrófavédelmi megbízottját, Nagy Sándor tűzoltó törzsőrmestert, a dunaújvárosi hivatásos tűzoltóság beosztott tűzoltóját és Takács Attila tűzoltó zászlóst, a Műszaki Osztály munkatársát.

A Fejér Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság igazgatója munkaköri feladatainak maradéktalan ellátásáért ajándékcsomag elismerésben részesítette Maincz Tamást, a Katasztrófavédelmi Hatósági Osztály szolgálatvezető-helyettesét, dr. Tóth Mártát, a Katasztrófavédelmi Hatósági Osztály munkatársát és Siposné Szücs Katalint a Költségvetési Osztály munkatársát.

Aktuális1956-os forradalomFejér Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóságoktóber 23.Állománygyűlés