2024.04.19, Péntek

Kifizette a négymillió eurós kötbért a francia Klepierre a székesfehérvári önkormányzatnak

mti

2018.08.10. 07:28

A 2008-ban kelt szerződésben vállalták, hogy felépítenek egy bevásárlóközpontot, amennyiben pedig nem valósul meg határidőre a beruházás, úgy 4 millió euró - mintegy 1,3 milliárd forint - kötbért fizetnek.

Hirdetés

Kifizette a négymillió eurós kötbért a francia Klepierre cég a székesfehérvári önkormányzatnak a Pláza 2 beruházás miatt, amely nem készült el határidőre - közölte a város az MTI-vel csütörtökön. 

A város önkormányzata július 30-án nyújtott be keresetet a bíróságon a Klepierre céggel szemben, miután a társaság határidőre nem teljesítette szerződéses kötelezettségét.

A székesfehérvári plázával szemközti murvás parkoló területét a fehérvári plázát is üzemeltető francia cég piaci áron vásárolta meg.

Az önkormányzat tájékoztatása szerint a kötbért március végéig kellett volna a francia cégnek megfizetnie. A határidő lejártát követően a felek több egyeztetést is tartottak a helyzet rendezéséről és a kötbérfizetés határidejének meghosszabbításáról, de ezek nem vezettek eredményre.

A székesfehérvári önkormányzat a kötbér megfizetését követő közleményében azt írta: a város bízik a további jó együttműködésben mind az Alba Plázával, mind a központot üzemeltető francia céggel, amelyekkel már eddig is számos, többségében jótékonysági kezdeményezést valósítottak meg az eddigi években. 
Az önkormányzatnak a város biztonságos működtetéséhez ad komoly tartalékot a Klepierre által átutalt összeg, és remélik, hogy a cég által tervezett beruházás is megvalósul.

AktuálisSzékesfehérvárKlepierre