2024.06.18, Kedd

Egy új magyar startup online piactéren segíti a diákok alkalmi munkavállalását

MTI

2018.05.12. 17:00

Egy új magyar startup, a Click for Work online piacteret működtet, ahol a megrendelők által feltöltött, szakértelmet nem igénylő, gyorsan elvégezhető, alkalmi munkákra jelentkezhetnek a 16. életévüket betöltött diákok - közölte a cég az MTI-vel.

A startup közvetítőfelületet működtet (http://www.clickforwork.hu), ahol a megrendelők és a diákok igényei találkozhatnak. A regisztráció után a diákoknak érvényes diákigazolványukat is fel kell tölteniük, ennek hiányában itt nem vállalhatnak munkát. A honlapra már több mint 300 tanuló regisztrált.  

A munkaadó - magánszemély vagy cég - kiválasztja az igényelt munka kategóriáját, és az erre jelentkező diákok közül a megrendelő választja ki, hogy kivel szeretne együttdolgozni.

A feladat teljesítésére szerződéses jogviszony alakul ki a diákok és a megrendelők között, a diákok javadalmazása a szerződésben foglaltak szerint történik, a Click for Work csupán minimál órabért szabott meg az egyes kategóriáknál, így aki a házimunka témakörében meghirdetett állásra jelentkezik, annak minimum órabére nem lehet kevesebb 2500 forintnál. A bevásárlás és a vegyes kategóriába feltöltött állásoknál az óránkénti minimum órabér 2000 forint, míg a kerti munkáknál 1000 forint.

A szolgáltatás egyelőre csak Budapesten elérhető, de a tervek között szerepel, hogy az ország más városaiban is megjelennek. A bővítéshez és a szükséges fejlesztésekhez, mint az online fizetési rendszer kiépítése a startup még befektetőket keres - olvasható a társaság közleményében.

AktuálisdiákigazolványstartupClick for Workalkalmi munkavállalásregisztrációdiákmunka