2024.06.25, Kedd

Megérkeztek a külképviseleti és az átjelentkezéses szavazatok Fehérvárra is

szekesfehervar.hu

2018.04.14. 16:00

Szombaton vette át a Helyi Választási Iroda a Nemzeti Választási Irodában az átjelentkezéssel illetve a külképviseleteken leadott szavazatok lezárt borítékait. Ezeket átadták két szavazókörnek: Fejér megye 1. számú Országgyűlési Egyéni Választókerületben az 56-os szavazókörnek, míg Fejér megye 2. számú Országgyűlési Egyéni Választókerületben pedig a 91-es szavazókörnek.

A szavazatszámláló bizottságok szombaton délután megkapták a két szavazókör lezárt urnáit, amit összeöntöttek a külképviseleti és átjelentkezéses szavazatokkal majd együtt számolják meg ezeket. Ennek alapján készül el a két szavazókör eredményjegyzőkönyve, amit rögzítenek a számítógépes rendszerben is.

 

 

A jegyzőkönyveket ellenőrzi a Helyi Választási Bizottság és ennek alapján készül el a teljes választókerületre vonatkozó eredményjegyzőkönyv, amit a szavazóköri jegyzőkönyvekkel együtt a választási bizottság tárgyal meg és megállapítja az adott országgyűlési választókerület végeredményét. Ez az eredmény ugyan végleges eredmény lesz, de nem jogerős, mert három napos jogorvoslati idő után, várhatóan kedden délután négy órakor emelkedik jogerőre.

 

 

Fejér megye 1. számú Országgyűlési Egyéni Választókerületben mintegy kétezer darab átjelentkezéses és külképviseleti szavazat volt, Fejér megye 2. számú Országgyűlési Egyéni Választókerületben pedig több mint 1600. A választás végeredménye néhány tized százalékot változhat, de a 98 százalékos feldolgozottságú eredményt nem befolyásolja.

AktuálisSzékesfehérvárkülképviseleti szavazatátjelentkezési szavazatszavazókörjegyzőkönyvHelyi Választási Bizottság