2024.07.18, Csütörtök

Május másodikáig lehet jelentkezni a Janikovszky Éva meseíró pályázatra

MTI

2018.04.19. 15:34

Május 2-ig lehet jelentkezni a Janikovszky Éva meseíró pályázatra, amelyet 14. alkalommal hirdetett meg a Fővárosi Szabó Ervin Könyvtár és a Móra Ferenc Ifjúsági Könyvkiadó - mondta el Zahovai Fanni, a könyvtár kulturális szervezője az M1 aktuális csatorna csütörtöki műsorában.

A pályázók három korcsoportban (7-9 évesek, 10-13 évesek, 14-16 évesek) indulhatnak, tematikai megkötés nincs, a terjedelmi korlát legfeljebb öt oldal - tette hozzá.

Elmondta: pályázni magyarországi és határon túli településekről is lehet, a pályaműveket május 2-ig várják elektronikus formában a [email protected] címen.

Tavaly ötszáz mese érkezett, az előzsűrizést mindig a könyvtárosok végzik, majd a száz kiválasztott meséből a zsűritagok döntenek a legjobbakról - magyarázta.

Az elmúlt 14 évben a mesék témája változott leginkább, mostanság szinte mindegyik írásban megjelenik a virtuális valóság - fűzte hozzá.

Zahovai Fanni arra is kitért, hogy a pályázók gyakorta írnak traumákról - szülők válása, iskolai bántalmazás -, valószínűleg saját életükből merítve példát.

Aktuálismeseíró pályázatmeseJanikovszky ÉvaMóra Ferenc Ifjúsági Könyvkiadó