2024.03.29, Péntek

Harmadik alkalommal rendezik meg a Szakmák Éjszakáját Fehérváron

okkfehervar.hu

2018.04.11. 21:30

A Székesfehérvári Szakképzési Centrum immár harmadik alkalommal csatlakozik a Szakmák Éjszakája országos kezdeményezéshez.

Hirdetés

Székesfehérváron és Móron 10 iskolájával együttműködve 77 különböző programmal készülnek, és mutatkoznak be a lehető legszélesebb körben, szinte minden szakmára kiterjedően. A péntek délutáni megnyitó után az iskolák 18 órától várják az érdeklődőket.

Sokféle éjszaka van, múzeumok, kutatók éjszakája. Miben különbözik ettől a Szakmák Éjszakája? Sokban: mert mi nem csak színes és szórakoztató programokat, hanem ennél sokkal többet: a jövődet, lehetséges életutakat kínálunk. Most egy éjszaka alatt végigjárhatod a szakképző iskolákat, a velük együttműködő sikercégek máskor rejtett világát, feltárhatod a menő szakemberek titkait, megnézheted, melyik foglalkozás mit takar, játssz végig akár ezer pályát néhány óra alatt! Lehet, hogy a jövőd itt, ezen az éjszakán kezdődik!

– mondják a Szakmák Éjszakája programsorozat szervezői.

A Székesfehérvári Szakképzési Centrum idén összesen 10 székesfehérvári és móri iskolával együttműködve, 77 különböző programmal készül a szakképzést népszerűsítő eseményre. A nyitórendezvény április 13-án, pénteken 13 órakor kezdődik a Városház téren 300 diák látványos műsorával. A 18.00 órai iskolai kapunyitást követően a Szakképzési Centrum tagintézményeiben nemcsak tájékoztatást  kapnak az érdeklődők, hanem a gyakorlatban, különböző feladatok, munkafolyamatok során ki is próbálhatják az ott megtalálható szakmákat.

A tapasztalatok alapján Székesfehérváron több ezren látogatták a Szakmák Éjszakája programjait. A szervezők ezúttal is szeretettel invitálják a pályaválasztás előtt álló fiatalokat és szüleiket, tanáraikat egyaránt! 

 

 


 

AktuálisSzékesfehérvárszakmák éjszakájaSzékesfehérvári Szakképzési Centrum