2024.06.18, Kedd

Nagy érdeklődés kísérte az Országos Középiskolás Diákvállalkozó Vetélkedőt

Nemzetgazdasági Minisztérium

2018.03.25. 16:01

A magyar kormány az adócsökkentésektől a vállalkozások támogatásán át a fejlesztéshez szükséges hitelekhez való hozzáférés megkönnyítéséig számos módon támogatja a hazai vállalkozásokat – hangsúlyozta Varga Mihály az Országos Középiskolás Diákvállalkozó Vetélkedők kárpát-medencei döntőjének díjátadóján.

A nemzetgazdasági miniszter Csath Magdolna közgazdász professzorral, valamint Bartal Tamással, a Miniszterelnökség helyettes államtitkárával a legjobban szereplő csapatokat jutalmazta a főváros III. kerületében tartott záró eseményen.

A Székesfehérvári Regionális Vállalkozásfejlesztési Alapítvány által tavaly meghirdetett vetélkedőre rekordszámú, 126 csapat nevezett, ötleteikre az interneten közel 200 ezren voltak kíváncsiak, és meghaladta a 100 ezret a versenyhez kapcsolódó videók megtekintésének száma is – hívta fel a figyelmet Varga Mihály. Hozzátette: a verseny hozzájárul Magyarországon és a külhonban is a fiatalok vállalkozó kedvének emeléséhez, illetve a vállalkozói léthez kapcsolódó – ma még kétségtelenül meglévő – félelmek eloszlatásához. A döntőbe 12 ötfős csapat mérte össze tudását vállalkozási alapismeretek és marketing témakörben.

 

kormany.hu - Fotó: NGM

 

A magyar gazdaságpolitikában 2010 után fogalmazódott meg először markánsan, hogy tennünk kell a magyar vállalkozások erősítését – emelte ki a miniszter. Mint mondta: most, amikor már jó ütemű fejlődésben van a magyar gazdaság, számos eszköz áll rendelkezésünkre ahhoz, hogy ezt a célt megvalósítsuk. Varga Mihály a vetélkedő kapcsán elmondta: a vállalkozások sikeres elindításához elsősorban nem tőkére, hanem vállalkozó szellemre és egy-egy jó ötletre van szükség. A miniszter szerint a verseny valódi üzenete, hogy merjük megvalósítani elképzeléseinket, merjünk vállalkozni.

AktuálisSzékesfehérvárOrszágos Középiskolás Diákvállalkozó Vetélkedő