2024.03.29, Péntek

Másfél milliárd forinttal támogatja Paks térségét a Jövőnk Energiája Térségfejlesztési Alapítvány

MTI

2018.03.28. 22:00

A rendelkezésére álló másfél milliárd forintból 106 fejlesztést támogat Paks térségében a Jövőnk Energiája Térségfejlesztési Alapítvány (JETA) - döntött Szekszárdon tartott ülésén a Paksi Atomerőmű által létrehozott szervezet kuratóriuma szerdán.

Hirdetés

Minden eddiginél több, 176 pályázat érkezett az alapítvány 2017 novemberében meghirdetett pályázatára a január végi határidőig. A pályázati igény több mint egymilliárd forinttal haladta meg a rendelkezésre álló keretet. Korábban az alapító Paksi Atomerőmű, az utóbbi három évben a Miniszterelnökség bocsátotta az alapítvány rendelkezésére a fejlesztések támogatását lehetővé tevő összeget.

Kovács Antal elnök a nyertes pályázatok közül kiemelte dunapataji új bölcsődét, a Faddon létesülő egészségházat, a paksi óvodák játszóudvarának fejlesztését. Számos településen járdák, utak, intézmények megújítását támogatta az alapítvány - tette hozzá.

Ács Rezső (Fidesz) Szekszárd polgármestere azt mondta, fontos lehetőség a Paks körzetében lévő települések számára az alapítvány által biztosított pluszforrás. A megyeszékhely idén járdafelújításra, a ravatalozó felújítására nyert támogatást. - Igyekeztünk úgy pályázni, hogy a város minden területét érintsék a fejlesztések - fogalmazott Ács Rezső.

A Jövőnk Energiája Térségfejlesztési Alapítvány 2011-ben jött létre, célja az atomerőmű körüli kedvezményezett területeken a felzárkóztatás, az életminőség-emelés segítsége. Az érintettségi kört a paksi, a kalocsai és a tolnai járás egészét, valamint a szekszárdi járás egy részét magába foglaló 47 település alkotja.

AktuálispaksPaksi AtomerőműJövőnk Energiája Térségfejlesztési AlapítványfelzárkóztatásJETAéletminőség-emelés