2024.07.18, Csütörtök

EsélyKör - szakmai napot rendeznek a fehérvári fogyatékosügyi szervezetek

szekesfehervar.hu

2018.03.02. 13:05

„A foglalkoztatás új kihívásai – megváltozott munkaképességű munkavállalók a XXI. században” címmel szakmai napot szervez az EsélyKör (fogyatékosügyi szervezetek hálózata) március 6-án, hétfőn a Viktória Rehabilitációs Központban.

A szakmai napon a témával foglalkozó intézmények és a civil szektor képviselői elemzik a munkaerő-piaci helyzetet az érintettek és foglalkoztatók aktív együttműködésével.

 

Fotó: Bácskai Gergely

 

Az EsélyKör szakmai napjára Molnár Tamás civil és ifjúsági tanácsnok, Szokó Zsolt, a LÁRKE elnöke és M. Papp Mária, a LÁRKE irodavezetője közösen hívta fel a figyelmet.

A szakmai nap lehetőséget ad arra, hogy a résztvevők megismerjék a fogyatékossággal élők és megváltozott munkaképességűek mindennapjait és a munkavállalói helyzetüket befolyásoló tényezőket. Ezen túlmenően segítséget nyújt a foglalkoztatók számára a megfelelő munkatárs megválasztásában, és bebizonyítja, hogy a megfelelő munkakörülmények biztosításával és a kompetenciák feltérképezésével teljes értékű munkát végző munkavállalókat találhatunk ezekben a csoportokban is. A társadalmi integrációt, a szemléletformálást és az érzékenyítést középpontba helyező rendezvény a Látássérültek Regionális Közhasznú Egyesülete koordinálásában, és Székesfehérvár Önkormányzatának támogatásával valósul meg.

Székesfehérvár Önkormányzata hosszú évek óta kiemelten kezeli az esélyteremtést, a fogyatékossággal élők ügyeit. Szeretnénk, hogy az érintettek a lehető legkomfortosabban éljenek, biztonságban érezzék magukat városunkban. Ennek legjobb kitörési pontja, ha támogatjuk a fogyatékossággal élőket tömörítő, az őket segítő szervezeteket, amelyek programokat rendeznek, érdekképviseletet látnak el, vagy éppen szolgáltatásokat nyújtanak. Országos tekintetben is egyedi az EsélyKör, melyben a helyi szervezetek tömörülnek, összefognak, és könnyebben tudják magukat érvényesíteni.” – hangsúlyozta a szakmai napot beharangozó sajtótájékoztatón Molnár Tamás, civil és ifjúsági tanácsnok.

Szokó Zsolt elnök arról beszélt, hogy a LÁRKE is része az EsélyKörnek, amely célul tűzte ki, hogy a foglalkoztatás érdekében helyzetbe hozza a megváltozott munkaképességűeket. Ez a hálózat felöleli a fogyatékossággal foglalkozó, teljes szervezeti kört Székesfehérváron, ide tartoznak többek között a látás-, hallás- és mozgássérültek és az autizmussal élők. A szakmai napon szó lesz a fogyatékossággal élők foglalkoztatási lehetőségeiről, képzésekről, az esélyelemzésről, illetve a vállalkozóvá válás, a bedolgozás és a távmunka lehetőségeiről.

 

 

A programon az EsélyKör hálózat tagszervezetei, a Látássérültek Regionális Közhasznú Egyesülete, a Viktória Rehabilitációs Központ, Mozgássérültek Fejér Megyei Egyesülete, a Frim Jakab Képességfejlesztő Szakosított Otthon, a Más Fogyatékos Gyermekekért Alapítvány, az Egyensúlyunkért Alapítvány, a Siketek és Nagyothallók Országos Szövetségének Fejér Megyei Szervezete, a Szent Kristóf Ház Fogyatékkal Élők Nappali Intézménye, a Fejér Megyei Család, Esélyteremtési és Önkéntes Ház, valamint a Civil Centrum Közhasznú Alapítvány is részt vesz.

AktuálisSzékesfehérvárszakmai napfogyatékossággal élőkEsélyKörfogyatékosügyi szervezet